U samo par dana šest naleta vozila na životinje na cesti

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 5800 eura

U proteklih nekoliko dana, od prošlog petka do danas, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je šest naleta životinja na vozila.

Riječ je o srnećoj i jelenskoj divljači koja je evidentirana na području Klane, Novog Vinodolskog, otoka Krka i Vrbovskog, dok je na području Raba u Loparu zabilježen i sudar divljeg zeca s vozilom.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 5800 eura.

“Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima kada je i najveće kretanje životinja, posebice u nenaseljenim dijelovima uz prometnice”, kažu iz policije i dodaju:

“Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak”.

Foto: Ilustracija/Arhiva
error: Content is protected !!