Rekorder tjedna: Mrtav pijan vozio neregistrirani auto u Krku, uhvatila ga policija

Policija ga je zaustavila u Krku te je osim nedozvoljene koncentracije alkohola, utvrđeno da upravlja vozilom koje je neregistrirano

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 73 su bile lakše lakša.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, pet je osoba teže, a 15 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 658.000 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je 15 stranih državljana, četiri pješaka, ali i 11 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 226 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a dva u dobi između 18. do 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena 14. rujna oko 13.40 sati 46-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila u Krku te je osim nedozvoljene koncentracije alkohola, utvrđeno da upravlja vozilom koje je neregistrirano, a kojem je registracija istekla prije nešto više od godine dana. Zbog počinjenja navedenih prekršaja 46-godišnji vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!