U Puntu održana prezentacija alata i strojeva za maslinarstvo

Načini branja i brige za masline kroz godine su se značajno izmijenili, a moderan alat ne samo da olakšava branje i orezivanje maslina, nego štiti i od odlaska na hitnu

Listopad je u Puntu tradicionalno u znaku maslina, a prvi dan mjeseca ispred uljare Punat održana je prezentacija alata i strojeva za maslinarstvo.

Stručnjaci iz Entrada d.o.o. iz Istre predstavili su ovom prilikom novi program akumulatorskih škara za rezidbu sa sigurnosnim senzorom zaštite prstiju od ureza, teleskopske pile raznih dužina, zatim kompletan program mreža, spreja i različitog drugog alata, a zvijezda dana svakako su bili tresači koji uvelike olakšavaju i ubrzavaju branje maslina.

U ime Udruge maslinara Punat Naška i TZO Punat nazočne je pozdravio predsjednik Udruge Nedjeljko Mrakovčić, dok je direktor tvrtke Entrada Josip Kontuš, pojasnio sve prednosti modernih alata u branju maslina.

Pokazalo se da je predstavljanje održano u idealan trenutak, neposredno pred berbu, a baš kao i lani i ove je godine odaziv puntarskih maslinara bio značajan. Kako ističe Mrakovčić, načini branja i brige za masline kroz godine su se značajno izmijenili, a moderan alat ne samo da olakšava branje i orezivanje maslina, nego štiti i od odlaska na hitnu – naime, branje maslina svake godine redovito prati i određen broj lomova pri padu sa stabla, a uz ovakva pomagala takve ozlijede ne dolaze u obzir.

Osim na licu mjesta, program proizvoda Campagnole dostupan je i u trgovinama Pinela.

error: Content is protected !!