Dvoje novozaraženih na Krku, u PGŽ-u 141 novi slučaj koronavirusa

Bez obzira na trend povećanja, kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba, udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 141 novooboljela osoba, a 36 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1349 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih jednak jučerašnjem i iznosi 10.45%. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a iznosi 896.

Ukupno 108 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 20 s Liburnijskog područja, pet iz Crikveničko-vinodolske regije, tri s otoka Raba, dvije s Krka, te po jedna sa Cresa, Lošinja i Gorskog kotara.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 59 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 14 su osobe starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za devet pacijenata u odnosu na jučer te iznosi 59. U KBC-u Rijeka, u jedinici intezivne skrbi na respiratoru se nalazi 6 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti nije bilo preminulih osoba s prebivalištem iz PGŽ-a .

Bez obzira na trend povećanja, kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba, udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.58%.

error: Content is protected !!