U PGŽ-u 240 novooboljelih, na Krku 10

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije necijepljene osobe s prebivalištem u PGŽ-u od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 240 novooboljelih, a 313 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2368. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1058 uzoraka briseva što čini udio od 22.68% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 132 novooboljelih osoba, 29 s otoka Raba, 28 s Liburnijskog područja, 26 sa Crikveničko-vinodolske rivijere, 15 iz Gorskog kotara, te 10 s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 133, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 77 mlađim dobnim skupinama, te 30 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas smanjio za četiri osobe u odnosu na jučer te iznosi 51. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze tri pacijenta, što je jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije necijepljene osobe s prebivalištem u PGŽ-u od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada, kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba stabilan te iznosi 2.15%.

error: Content is protected !!