PREPORUKA Ovog vikenda otkrijte romantičnu konobu Timun, mini ZOO i druge tajne Kampa Omišalj

“Konoba Timun nije samo za goste našega kampa nego je otvorena za sve koji traže intimni gastro kutak i vrhunske namirnice poput ribe, domaćeg maslinovog ulja i odličnih vina, ali i domaćih, krčkih šurlica”

Popis kampova na otoku Krku koji rade tijekom čitave godine iznimno je kratak, a još je kraći popis kampova s vrhunskih pet zvjezdica koji su u potpunosti u hrvatskom vlasništvu, s domaćim djelatnicima i maksimalnim trudom promoviranja našega kraja i Zlatnog otoka. Štoviše, ta se lista svodi na samo jedno ime – ono Kampa Omišalj, koji se posljednjih godina pozicionirao na turističku kartu Kvarnera kako veliki kamp s još većom dušom.

Tome su zaslužni prvenstveno djelatnici, koje znatno bolje opisuje riječ – domaćini. Njihov moto naime nije ponuditi gostu luksuznu kućicu i obilno to naplatiti bez dodatnog truda, već biti na raspolaganju, stvarati prijateljstva, učiniti otok Krk istinskim privremenim domom – i ponuditi kvalitetne sadržaje tijekom svih 12 mjeseci. Takva se dugoročna strategija pokazala opravdanom čak i tijekom najteže korona-godine, ističe direktor Kampa Omišalj Luka Majcen, a potvrđuju to i odlične brojke čak i u zimskim mjesecima. Na krilima tog uspjeha kamp se ovih dana i dalje širi, ali ne kvantitativno već – sadržajno.

“Uz djelatnike koji su ovdje cijelu godinu, imamo tu mogućnost da se kroz cijelu godinu zajednički, planski i kvalitetno pripremimo za sezonu, ali i svaki događaj kroz godinu. Tako je u kampu uz bogati program obilježen i Halloween, Advent i Valentinovo, pa iako građani tek otkrivaju da smo otvoreni i za vanjske goste, vjerujemo da je to smjer koji vrijedi slijediti”, ističe Majcen. U sklopu kampa i vanjski, dnevni gosti mogu tako i izvan sezone razgledati mini zoološki vrt s ovcama, magarcima, patkama, kozama te konjima i ponijima, ili i uživati u intimi prelijepe, novouređene konobe Timun.

Konoba Timun: Domaće šurlice, friška riba i odlična vina

“Za razliku od nekih drugih kampova koji su više vezani za grad uz koji se nalaze, zbog našeg specifičnog položaja nastojimo gostima ponuditi sve kvalitetne sadržaje unutar našeg kampa. Među ostalim, tako je rođena i ideja za našu konobu Timun. Konoba se nalazi na prekrasnoj, intimnoj poziciji, osmišljena kao romantičan, autohtoni prostor sa doista kvalitetnom ponudom. To je nešto što gradimo ispočetka, nešto što nije samo za goste našega kampa nego za sve koji traže svoj intimni gastro kutak i vrhunske namirnice poput ribe, domaćeg maslinovog ulja i odličnih vina. San nam je da Timun postane omiljeno mjesto ne samo za Krčane, nego za cijeli Kvarner, ali i šire”, kaže Majcen, uz napomenu da ćete u konobi naći i domaće, krčke šurlice, a ne može se dogoditi da vam na tanjuru osvane patagonijska lignja.

“Na meniju su, među ostalim, kvarnerske lignje i sipe, a ako ih u nekom trenutku nemamo, to ćemo vam i reći”, odlučan je direktor kampa, uvjeren da se dugoročan uspjeh i povjerenje može graditi samo na kvalitetnoj ponudi i suradnji s lokalnim proizvođačima.

Vrata konobe Timun otvorena su svim gostima kroz cijelu godinu, a rezervacije su dostupne na broj telefona 051 588 636. No uoči predstojeće sezone Kamp Omišalj niže i druge novitete.

Wellness, sport i polja lavande

“Pri završetku je uređenje teniskih terena, upravo postavljamo električnog pastira kako bi se naše životinje mogle sigurno kretati, tu je i outdoor teretana, pripremamo polje lavande, planiramo vlastitu proizvodnju kozmetike u našem novom wellness centru, imamo saunu rađenu po mjeri, masažu, pedikuru, manikuru… Uz sve ostalo, imamo i 6 kilometara dugu trail stazu, a sve što radimo pažljivo planiramo ne kako bi naštetili okolišu, nego kako bi ga oplemenili. Svake godine ulažemo nekoliko milijuna kuna u ozelenjivanje i održavanje zelenila u našem kampu”, ističe Majcen.

Kamp ima i odličnu podršku lokalne turističke zajednice, a takva je suradnja značajno pridonjela i jačanju pozitivne slike Omišlja na turističkoj karti Kvarnera. Sve, ističe Majcen, zahvaljujući ljudima i odnosu prema gostima.

“Cilj je dočekati svakog gosta kao da je naš, kao da je došao na vrata našeg doma. Mi nismo samo djelatnici kampa, mi se uvijek trudimo biti istinski domaćini i najglasniji promotori otoka Krka. To je naša misija”, zaključuje Luka Majcen.

Veliki kamp još većeg srca – Kamp Omišalj

error: Content is protected !!