U petoj E-biciklijadi Punat – Vrbnik – Krk – Punat sudjelovalo 40 biciklista

“Više od polovice sudionika bili su iz Slovenije i Slovačke, a sudjelovala je i voditeljica sa slovačke TV pa se nadamo promociji Krka i u Slovačkoj”, kažu organizatori iz udruge Moj otok

U subotu 26. lipnja u Puntu je startala peta po redu „E biciklijadu Punat-Vrbnik-Krk-Punat“. I ove godine cilj je bio promocija otočnog bike sharing sustava, a učestvovalo je 40 biciklista vrlo velikog raspona u godinama. Najmlađi je imao 12, a najstariji 74 godine.

Kao i uvijek do sada sudjelovanje je bilo besplatno, kao i ručak na završnoj točki biciklijade.

“Sve ovo postigli smo uz pomoć pokrovitelja, PGŽ-a, općine Punat i Vrbnik, Grada Krka, TZ-a Grada Krka, Punta i Vrbnika te Marine Punat. Unatoč visokim temperaturama nije bilo odustajanja i svi sudionici su se na vrijeme prijavili,  a veliki broj njih je uz nas od prve biciklijade. Više od polovice sudionika bili su iz Slovenije i Slovačke, a sudjelovala je i voditeljica sa slovačke TV pa se nadamo promociji Krka i u Slovačkoj. Motivirani vodič Stjepan i ove godine se pobrinuo da svi ostanu u dobrom raspoloženju”, kažu organizatori, udruga Moj otok.

“Pod pratnjom DVD-a i Ponikava krenuli smo put Vrbnika. Na žalost nekulturnih vozača ima uvijek i unatoč našoj pratnji često su nam se ubacivali u kolonu. U Vrbniku na trgu Škujica dočekala nas je direktorica TZ-a gđa. Sanja Polonijo s voćem i vodom, prekontrolirale su se bicikle i krenuli smo put Garice. Na zahtjevojoj uzbrdici bilo je usporavanja, posustajanja ali svi su izgurali i izdržali do vrha. Radi velike vrućine i baterija koje su bile na kraju, a nekima i potrošene, odlučili smo da se nećemo spuštati u centar Krka već smo ga prošli s gornje strane i nastavili prema Puntu po biciklističkoj stazi”, kažu iz udruge Moj otok.

Na ručku u restoranu Marina okupilo se 44 biciklista, kao i uvijek ručak je bio odličan, a presnac na kraju pravo iznenađenje. Zadovljni sudionici uvijek su motivacija za planiranje biciklijade na novoj ruti, ističu organizatori.

Kako je bilo na ovogodišnjoj, 5. po redu e-biciklijadi možete provjeriti u video prilogu Udruge.

error: Content is protected !!