U Kući dubašljanske baštine otvorenje izložbe “Hibridi” i radionica ekspresivne art terapije

Tara Beata Racz diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu i slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti, a za uspjehe i zalaganje tijekom studija nagrađena je s dvije Dekanove nagrade za izvrsnost te s četiri Rektorove nagrade.

U Kući dubašljanske baštine u Malinskoj, 2. srpnja u 20:30 sati otvara se izložba Tare Beate Racz pod nazivom “Hibridi”. Bit će izložena recentna platna velikih dimenzija na kojima autorica istražuje izričaj suvremene japanske kulture kao i nadahnuće grčkom mitologijom.

Tara će 3. i 4. srpnja u 10 sati održati i radionicu ekspresivne art terapije na koju se moguće prijaviti putem emaila udruga.termen@gmail.com ili telefonom na 099 345 91 80.

Tara Beata Racz rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu, a za uspjehe i zalaganje tijekom studija nagrađena je s dvije Dekanove nagrade za izvrsnost. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ksenije Turčić. Tijekom studija slikarstva nagrađena je s četiri Rektorove nagrade.

Dosad je izlagala na nekoliko skupnih izložbi od kojih se ističu Koloristički dijalozi u Galeriji Forum (2018), Oni odlaze u Glipototeci HAZU (2019), 5. bijenale slikarstva u HDLU (2019), Festival svjetske književnosti u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ (2019), InFLUence u Kulturnom centru Travno (2020), One su tu u Galeriji likovnih umjetnosti „Slavko Kopač“ (2020), Situacija u Galeriji Forum (2020) te na samostalnim izložbama u Knjižnici Marije Jurić Zagorke pod nazivom Psihonautika (2018), u Centru za mlade Bunker pod nazivom Prostor susreta (2020), u Galeriji Zlati Ajngel pod nazivom Transanimalia (2020) te u Galeriji Šira pod nazivom Hibridi (2021).

Na 5. bijenalu slikarstva dobila je HPB nagradu za mladog umjetnika.

error: Content is protected !!