U pet poglavlja: Magične Tramonto sesije stižu na Trg krčkih glagoljaša

Manifestaciju 30. lipnja otvara koncert Dunje Knebl, jedne od najcjenjenijih izvođačica domaće akustične i folk scene koja će nastupiti u pratnji benda Kololira 

Događanjima Udruge Kreativni Krk i ove se godine pridružuje petodijelna manifestacija Tramonto, čiji će se besplatni koncertni programi, uz izuzetak 30. lipnja, svake druge srpanjske i kolovoške subote – 14. i 28. srpnja te 11. i 25. kolovoza – odvijati na Trgu krčkih glagoljaša, i to s početkom u 21.00 sat.

Riječ je o nezaobilaznoj ljetnoj manifestaciji tijekom koje će svoje glazbene priče predstaviti protagonisti domaće alternativne scene: Dunja Knebl & Kololira, Klinika Denisa Kataneca, Chant Electronique, Je Veux i Trokut.

Manifestaciju 30. lipnja otvara koncert Dunje Knebl, jedne od najcjenjenijih izvođačica domaće akustične i folk scene koja će nastupiti u pratnji benda Kololira čiji članovi osim što poznaju mnoge žanrove, barataju i čitavim nizom akustičnog instrumentarija (harmonika, indijski harmonij, tambura, violina, udaraljke, šuškalice, frulica…).

Nakon ultimativne etno večeri, 14. srpnja, na redu je koncert jednog od najzanimljivijih domaćih kantautora specifičnog glasa i izričaja Denisa Kataneca koji će se publici predstaviti pod pseudonimom Klinika Denisa Kataneca, a na čiji je stil možda najviše utjecala američka nezavisna scena devedesetih.

U nastavku programa, 28. srpnja, slijedi Chant Electronique – kolektiv producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz pet različitih država s dva kontinenta, i to sa zajedničkim interesom da istraže potencijale tradicijske glazbe i elektronike. Od prvog susreta 2019. godine u Portugalu aktivno surađuju u izgradnji novog glazbenog izričaja, nadilazeći granice vlastitog kulturnog nasljeđa.

Solo projekt pjevačice zagrebačkog benda Mangroove Željke Veverec – Je Veux, na redu je 11. kolovoza, dok sama završnica manifestacije, 25. kolovoza, donosi koncert electronic jazz kvarteta Trokut kojeg čine iskusni jazz glazbenici mlađe generacije: Jerko Jurin, Jaka Arh, Filip Pavić i Hrvoje Kralj. Glavna značajka njihovih glazbenih djela ogleda se u izostanku svake norme i konvencije.

Dodatne informacije dostupne su na Facebook profilu Udruge Kreativni Krk.

Financijsku podršku ovom projektu pružili su Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Program:

30. lipnja 2021., Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Dunja Knebl & Kololira

 

14. srpnja 2021., Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Klinika Denisa Kataneca

 

28. srpnja 2021., Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Chant Electronique

 

11. kolovoza 2021., Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Je Veux

 

25. kolovoza 2021., Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Trokut

error: Content is protected !!