U Omišlju i Njivicama ovog vikenda čak dvije fešte, ruše se turistički rekordi

“Na području Općine Omišalj na dnevnoj bazi se kreće oko 9 tisuća posjetioca, turista i vikendaša a tokom lipnja po statističkim izvješćima kretalo se više od 30 tisuća turista, što je za 5 posto više dolazaka nego predpandemijske 2019. godine”, ističe direktorica TZO Omišalj Andrea Orlić Čutul

Tijekom srpnja i kolovoza u Njivicama i Omišlju kao sastavni dio programa Ljeto u Omišlju i Njivicama održavaju se ribarske fešte koje su postale jedne od nezaobilaznih ljetnih događanja na otoku Krku. Tradicionalni morski specijaliteti i glazba uživo recept su za dobro druženje i zabavu koja svakog ljeta privlači velik broj domaćih i stranih posjetitelja svih generacija.

Ovog petka očekuje nas dvije fešte – u Omišlju na Rivi i u Njivicama na Lukobranu. Nakon duže pauze, fešte se vraćaju na Rivu u Omišlju uz ponudu otočnog vrijednog proizvoda – vrbničke žlahtine i popularnih hit pića poput gin tonika u raznim bojama. Sve to uz bogatu gastronomsku ponudu, dok će se za odličnu atmosferu pobrinuti grupa Point.

Tradicionalna, i uvijek rado posjećena ribarska fešta u Njivicama, također se održava u petak s početkom u 21.00 sati. Restoran Rivica priredit će riblje delicije a zabave na rivi bit će za svakoga uz grupu Insula.

Podsjećamo, u okviru programa Ljeto u Omišlju i Njivicama održava se i raznovrsni program Good Vibrations – sutra, u Njivicama na mostu Ribarske obale od 21.00 uživajte na večeri odlične glazbe i DJ partyju gdje će nastupiti Alex Sabattini uz pratnju saksofonista Franje Črnjarića. Tokom slijedećeg tjedna program se nastavlja u ponedjeljk koncertom klape Rašketa u Njivicama, koncertom Vjeka i Eni u Omišlju na placi i zanimljivom interpretacijskom šetnjom Omišljem, posvećenom bogatoj povijesti stare jezgre.

“Sigurni smo da će i ovogodišnje fešte te gotovo svakodnevni program događanja privući brojne domaće i strane goste, a zabava potrajati do duboko u noć. Tome u prilog ide i informacija kako se na području Općine Omišalj na dnevnoj bazi kreće oko 9 tisuća posjetioca, turista i vikendaša a tokom lipnja po statističkim izvješćima kretalo se više od 30 tisuća turista, što je za 5 posto više dolazaka nego predpandemijske 2019. godine”, ističe direktorica TZO Omišalj Andrea Orlić Čutul.

error: Content is protected !!