Etno modna revija i koncert Tine Vukov ove subote u Malinskoj

Nosive skulpture i umjetnički nakit Franka Tončinića prezentirat će mlade manekenke iz Malinske odjevene u kolekciju „Frankopan“, modne linije „Etno Krk“ iskusne autorice Slavice Peloze

U sklopu Malog kulturnog ljeta u organizaciji udruge Termen u subotu 9. srpnja ispred Interpretacijskog centra DUBoak u Malinskoj održat će se etno modna revija „Pogled kroz maslinu“ umjetničkog nakita Franka Tončinića i kolekcija odjeće Slavice Peloze.

U sklopu ovog modnog događaja po prvi puta imamo mogućnost doživjeti reviju umjetničkog nakita izrađenog iz maslinova drveta umjetnika Franka Tončinića iz Rijeke. Kod Tončinića se osjeća posebna senzibilnost u odnosu s drevnim drvetom masline, a oblici koje stvara mogu se opisati kao bajkoviti, prožeti erotičnom sugestibilnošću. Maske izrađene od drveta masline koje će biti prezentirane na ovom modnom događaju nose epitet nosivih skulpura te predstavljaju umjetnost izrađenu vrhunskom preciznočću i opčinjenom posvećenošću.

Umjetnički nakit koje stvara Tončinić osobit je, osim po jedinstvenim oblicima, također i po korištenju drveta masline kao primarnog u stvaranju umjetničkog nakita, nosivih skulptura ali i drugih uporabno ukrasnih predmeta kojim izražava duboku povezanost s priobaljem i njenom tradicijom. Imamo čast u ovoj večeri doživjeti trenutke u kojem će drvo masline iz našeg podneblja oblikavano u nosive skulpture i umjetnički nakit dovesti do oplemenjivanja suvremene estetike.

Nosive skulpture i umjetnički nakit Franka Tončinića prezentirat će mlade manekenke iz Malinske odjevene u kolekciju „Frankopan“, modne linije „Etno Krk“ iskusne autorice Slavice Peloze koja je svoju inspiraciju pronašla u odorama knezova krčkih Frankopana kao i elementima pučke nošnje. U ovoj kolekciji, Slavica Peloza ističe ženstvenost prezentiranu na onaj jednostavan i misaoni način. Odjeća iz kolekcije „Frankopan“ izrađene od prirodnog bijelog lana ostvaruje spoj s krčkom poviješću, uspješno spajajući tradiciju i suvremenost.

Vjerujemo da će spoj ovih vrijednosti, spoj umjetničkog nakita Franka Tončinića izrađenog od drveta masline i kolekcije odjeće od prirodnog lana Slavice Peloze, unijeti kvalitetne osobitosti tradicije u suvremenu umjetničku produkciju.

Revija započinje u 20.30 sati, a nakon revije u 21:30 slijedi i nastup Tine Vukov u pratnji pijanista Vladimira Babina.

error: Content is protected !!