U Krku starta s radom poznata El Musicante škola gitare

“Integrirana nastava naš je odgovor na izazove što ih je pred nas stavila ova nesretna pandemija kojoj konačno naziremo kraj.”

Od ožujka ove godine u gradu Krku s radom kreće poznata zagrebačka škola gitare El Musicante, i to kao rezultat višegodišnje suradnje s Udrugom Kreativni Krk. Koliko će to značiti lokalnoj zajednici, posebice djeci i mladima kojima je škola namijenjena, govori i činjenica da je El Musicante početkom prošle godine imao upisan najveći broj polaznika od svih škola gitare u Zagrebu.

Čemu duguju takvu popularnost i što su došli ponuditi mladima na otoku Krku saznali smo od osnivača škole i nekadašnjeg krčkog gimnazijalca Tomislava Šnidarića.

– Popularnost je došla, kako volimo reći, usput jer naša strast za muzikom i neumornost u radu s djecom nije mogla ostati neprepoznata. Djeci jednostavno nudimo puno više od učenja gitare, tj. pregršt dodatnih sadržaja zbog kojeg škola gitare poprima sasvim drugu dimenziju.

I složit ćemo se s time jer na njihovoj internetskoj stranici sve vrvi od videa i vijesti o aktivnostima koje provode. Tu ima spotova, nastupa, terenske nastave, rada u studiju, bendovskog muziciranja, a u oči ponajviše upada i koncept integrirane nastave koju škola provodi.

– Integrirana nastava naš je odgovor na izazove što ih je pred nas stavila ova nesretna pandemija kojoj konačno naziremo kraj. Razvili smo usklađen nastavni sustav kojeg čine nastava uživo s profesorom, Virtualna učionica s videolekcijama te interaktivni priručnik s QR kodovima, a pridodamo li tome i komunikaciju s nastavnikom putem Whats app aplikacije, učinili smo sve da djeca mogu kontinuirano napredovati bez obzira na ograničenja kojima mogu biti izloženi, kazao je Šnidarić.

Spomenimo i to da će se u Krku El Musicante programi odvijati u prostoru Udruge Kreativni Krk, smještenom iznad gradske tržnice (Šetalište Sv. Bernardina), a koji već godinama funkcionira kao vrhunski glazbeni studio. Nije na odmet dodati kako su domaćini škole dečki što su se već prethodno dokazali ne samo svirkom sa svojim bendovima, nego i organizacijom brojnih glazbenih programa (festivali Prvomajski inkubator, Evo ti pa slušaj, Tramonto…). Upravo je njima pripala čast da El Musicante dovedu u naš grad i tako mlađem naraštaju pruže priliku da odrastaju s glazbom i nastave njihovim stazama.

Za sve informacije o upisima javite se telefonom na 092 3319 441 (Luka Adžić-Kapitanović) ili kliknite: OVDJE.

Izvor: Grad Krk
error: Content is protected !!