U jednom danu 15 nedozvoljenih glisiranja

Unatoč činjenici da svakoga ljeta zbog nedozvoljenog glisiranja stradaju ljudski životi, mnogi i dalje ne poštuju pravila i time dovode u opasnost kupače.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontinuirano i pojačano nadziru stanje sigurnosti prometa na moru. Tako su u jednom danu, odnosno,  jučer 12. kolovoza u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekli 15 stranih državljana. Spomenuti su glisirali u akvatoriju otoka Raba, Krka i Cresa, a riječ je o deset državljana Njemačke, tri državljana Italije te državljanima Nizozemske i Mađarske. Svima su zbog počinjenih prekršaja iz Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

Osim toga, u rapskom akvatoriju u sportskom ribolovu bez potrebnih dozvola zatečeni su državljani Italije i Slovenije, koji su zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, također novčano sankcionirani.

Uz stalne aktivnosti pomorske policije, pozivamo i sve nautičare, kupače i ronioce da poštuju propise kako bi se smanjila mogućih stradavanja na moru.

Foto: Ilustracija
error: Content is protected !!