U eko akciji na krčkim plažama sakupljeno preko 20 vreća smeća

Nakon više sati vrijednoga rada prikupljeno je preko 20 vreća sitnijeg otpada te krupnijeg plastičnog otpada

U subotu, 06. travnja 2024. članice i članovi Planinarskog društva Obzova otok Krk, pod pokroviteljstvom Gradskog društva Crvenoga križa Krk, sudjelovali su u eko akciji čišćenja plaža na području Grada Krka, od uvale Karkadol do uvale Črnika, pod nazivom “Crveni križ u plavom okviru”.

U jutarnjim satima okupile su se planinarke i planinari, njih ukupno 14, na predjelu Ježevac te noseći svu potrebnu opremu za rad i druženje, krenuli prema krajnjem cilju – uvali Karkadol. Smjestivši se, dio članova čistilo je samu uvalu i okolicu uvale, dok se dio članova odvojio i čistio ostale djelove do uvale Črnika.

Nakon više sati vrijednoga rada prikupljeno je preko 20 vreća sitnijeg otpada te krupnijeg plastičnog otpada. Kako je plovilo za prijevoz otpada u vlasništvu Vecle bilo na servisu, trebalo je sav taj otpad iznijeti do prometnice kod separatora – otprilike jedan kilometar udaljenosti- što su vrijedni članovi i učinili. Neki su se vraćali i po nekoliko puta noseći otpad.

Akcija je bila uspješna u svakom pogledu. Veselo se radilo i nakon toga družilo uz roštilj kažu organizatori, uz zahvalu svim sudionicima.

error: Content is protected !!