“COVID 19 je izazvao groznu krizu”: Booking.com najavio restrukturiranje, slijede otkazi diljem svijeta

Jedna od najpopularnijih svjetskih platformi za oglašavanje u turizmu, Booking.com, najavio je restrukturiranje i značajno smanjenje broja radnih mjesta diljem svijeta. Posljedica je to “grozne krize” izazvane COVID-19 epidemijom, ističu u prilično dramatičnim porukama koje ovih dana stižu na adrese iznajmljivača.

“Poštovani, COVID-19 uvelike je utjecao na našu branšu. Partneri poput vas primijetili su pad potražnje kao što smo ga i mi primijetili. U kolovozu smo najavili da će doći do restrukturiranja Booking.com-a. Naš trenutačni broj zaposlenika zamišljen je za puno veći opseg posla nego što ga imamo sada, a količina posla nažalost se neće povećati u bliskoj budućnosti. Učinili smo sve što je u našoj moći kako bismo spasili radna mjesta, no svjesni smo činjenice da moramo nešto promijeniti kako bismo i dalje mogli pružati podršku našim zajedničkim korisnicima i našim partnerima u narednim mjesecima i godinama. Počevši s današnjim danom zaposlenici Booking.com-a diljem svijeta počet će dobivati obavijesti o tome hoće li ovo utjecati na njih. Slanje obavijesti ovisit će od države do države i bit će obavljeno u skladu s lokalnim zakonima i uredbama”, najavljuju iz Booking.coma.

Prema dostupnim podacima, ova tvrtka u Hrvatskoj zapošljava 60-ak ljudi, dok je broj iznajmljivača i putnika koji se njome služe daleko veći.

“Ovo je uistinu tužan dan za sve u Booking.com-u. No vama, našim partnerima, želimo ponoviti da smo i dalje usredotočeni na to da vam pružimo podršku tijekom ove grozne krize i nakon nje. I dalje ćete primati vrhunsku podršku i uslugu te ćemo vas i dalje redovito obavještavati o naporima koje ulažemo u oporavak u Partner Hubu. Svi smo u ovome zajedno. I zajedno ćemo se oporaviti”, kažu s određenom dozom patetike u Booking.comu.

Kako će se ova situacija odraziti na hrvatske djelatnike Booking.coma postat će jasnije u sljedećim danima, no prema najavama Forbesa ova platforma planira otpustiti čak četvrtinu svih svojih radnika diljem svijeta. Hoće li se i kako to odraziti i na kvalitetu usluge, pokazat će vrijeme.

error: Content is protected !!