U četiri naleta na divljač na cestama materijalna šteta 29 tisuća kuna

“U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti”, ističu iz PU primorsko-goranske

Ovog tjedna policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala četiri sudara vozila sa životinjama.

Spomenuti događaji dogodili su se na području Crikvenice, otoka Krka, Matulja i Medveje u kojima je na osobna vozila naletjela divljač.

U tri događaja je naletjela srneća divljač dok je u jednom događaju kod Crikvenice na vozilo naletjela divlja svinja. Uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih lovačkih društava, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 29 tisuća kuna.

“U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti”, ističu iz PU primorsko-goranske te dodaju:

“Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prekršajno prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.

error: Content is protected !!