Troje novozaraženih danas na Krku, u županiji 141. Preminulo je još 5 osoba

Na respiratoru je 20 osoba.

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji značajno manji broj novozaraženih osoba koronavirusom, ukupno 141 od 1226 osoba testiranih tijekom jučerašnjeg dana, izvijestila je na konferenciji za novinare epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Danijela Lakošeljec. Dodala je i da je broj ozdravljenih osoba 287 što je dvostruko više od novooboljelih.

Na otoku Krku još tri su osobe pozitivine na COVID-19.

I dalje među novim slučajevima zaraze koronavirusom dominira radno-aktivna populacija s udjelom od 60 posto no, porastao je i udio starijih od 65 godina kojih je danas čak 26 posto. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se smanjio za 146 u odnosu na jučer i iznosi 3178. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju nalazi se 144 pacijenata. Od tog je broja na respiratoru 20 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana preminulo je nažalost pet osoba.

Pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić informirala je o jučer održanom hitnom sastanku koordinacije ravnatelja zdravstvenih ustanova oko pogoršane epidemiološke situacije u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. U toj je naime ustanovi od 110 pacijenata trećina zaraženih, kao i trećina medicinskog osoblja. Prema dogovoru ravnatelja već sutra će u Lopaču biti upućeno 6 medicinskih sestara iz županijskih zdravstvenih ustanova kao i jedan medicinski tehničar iz KBC Rijeka. Pročelnica Malatestinić zahvalila se svim ravnateljima na broj reakciji i osiguranju kadrovske ispomoći Psihijatrijskoj bolnici. Podsjetila je da je osim ove horizontalne suradnje prisutna i vertikalna gdje su liječnici iz KBC Rijeka poslani za ispomoć izrazito opterećenim bolnicama u Čakovcu i Varaždinu.

error: Content is protected !!