HZZ Krčanima predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu

Kroz mjere aktivne politike zapošljavanja u razdoblju od 2016. do 2021. godine za više od 204 tisuće korisnika dodijeljeno je čak 6,8 milijardi kuna potpora

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ove su srijede svim zainteresiranima u Velikoj vijećnici Grada Krka predstavili aktualne mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu.

Riječ je o mjerama među kojima su neke već poznate iz prethodnih godina, a neke su nove ili dolaze u izmijenjenom obliku, stoga je ovo predstavljanje imalo za cilj pružiti aktualne informacije o uvjetima i svim mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini. Konkretno, to se prvenstveno odnosilo na mjere usmjerene na poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva, obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih, usavršavanje ili prekvalifikacije zaposlenih i poticanje mobilnosti radne snage.

Osim na Krku, slična predstavljanja noviteta dostupnih građanima održana su ili su u planu u lokalnim središtima i drugdje na Kvarneru i u Gorskom kotaru, a osim samog predstavljanja, sudionici na licu mjesta imaju priliku postaviti pitanja, komentirati, pohvaliti ili kritizirati postojeće mjere, ili pak predložiti izmjene u svrhu njihovog poboljšanja. Stoga je, osim sudionicima, i izlagačima ovo bila dobra prilika za čuti “feedback” sa terena, direktno od korisnika samih mjera.

Predstavljanje je bilo namijenjeno poslodavcima s posebnim naglaskom na mikro i male poslodavce, poduzetničkim potpornim institucijama, Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK), Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), jedinicama lokalne i područne samouprave, nevladinim udrugama, srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama,

Kroz mjere aktivne politike zapošljavanja u razdoblju od 2016. do 2021. godine za više od 204 tisuće korisnika dodijeljeno je čak 6,8 milijardi kuna potpora, za što su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Sve predstavljene mjere dostupne su i na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, OVDJE.

error: Content is protected !!