Tri zlata, tri srebra i dvije bronce za krčke streličare

Na dvoranskom turniru Kutina WA STAR održanom 11.11.2023. u organizaciji SK Koros, među 95 streličara iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine natjecalo se i devetero streličara SK Maura kal.

Kao kadet zakrivljenog luka nastupio je Rock Hunjadi. Sa ispucana 483 kruga osvojio je zlatnu medalju te ostvario juniorsku normu za Prvenstvo Hrvatske. Među djevojčicama gologa luka u kategoriji do 15 godina nastupile su Anna Pylypenko i Rea Hunjadi. Ana je s 398 krugova osvojila zlato dok je Rea s rezultatom 368 osvojila srebrnu medalju. U kategoriji dječaka do 15 godina nastupio je Niko Maravić te sa ispucana 362 kruga zaslužio zlato u disciplini gologa luka. Njegov brat Luka je u istoj starosnoj kategoriji tradicionalnog luka ispucao 412 kruga i zaslužio brončanu medalju. Treći iz obitelji Maravić, Drago Maravić ispucao je 465 krugova. Iako mu je srebrna medalja izmaknula za samo jedan krug tim je rezultatom ostvario normu za nastup na PH kao veteran tradicionalnog luka.

U seniorskoj kategoriji među muškarcima tradicionalnog luka natjecali su se Aleksandar Černjul i Mirko Baotić. Dok se Aleksandar sa ispucanim 391 krugom zadovoljio sedmim mjestom Mirko je sa osobnim rekordom od 504 kruga osvojio srebrnu medalju. Krug više ispucala je Marijana Sindičić-Baotić i time osvojila srebrnu medalju među ženama tradicionalnog luka te je i ona već na početku dvoranske sezone ostvarila normu za prvenstvo.

Zadovoljni s tri zlata, tri srebra i dvije bronce krčki su se streličari kroz snijegom zabijeljeni Gorski kotar vratili na svoj otok.

 

error: Content is protected !!