Krčki pisac Aleksandar Hržić dobitnik je nagrade Književno pero

Knjiga “Promišljanja” izabrana je za najbolju knjigu 2023. godine u nakladi Hrvatskog književnog društva te je Aleksandru Hržiću na Festivalu književnosti Dani prijatelja knjige uručena prigodna nagrada Književno pero

U subotu 11.11. 2023. u MKD Ilinden u Rijeci održan je 16. Festival književnosti Dani prijatelja knjige u organizaciji Hrvatskog književnog društva. Na nekoliko lokacija u Rijeci (Gradska vijećnica, Book Caffe Dnevni boravak, MKD Ilinden) održan je cijeli niz glazbenih i književnih događanja. Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je više od 50 sudionika iz svih krajeva Hrvatske i okolnih država. Upravo na navedenom festivalu Aleksandar Hržić je predstavljao svoju drugu knjigu, Promišljanja.

“Nova knjiga Aleksandra Hržića naslovljena ”Promišljanja” spoj je životnih misli iz kojih autor izvlači najdublje pouke i poruke. Autor pokušava stvoriti atmosferu iz koje možemo izvući samo pozitivne životne vibracije.

Život uistinu može biti dvojak, i crn i bijel. Nada je uporište u piščevom bivanju i stvaralaštvu. Ona donosi kreativnu energiju i nadahnuće u kojem se pjesnik-mislilac iskušava i istražuje u novim oblicima.

Aleksandar Hržić od životnih fragmenata koristi samo ono proživljeno ili iskustveno, tako da nam njegovi detalji dočaravaju jednu izbrušenu sliku života.
Njegove mudrosnice su prave male budnice u ovom uspavanom svijetu. One su kao posrednik između autora i čitatelja i dođu kao mistično nasljeđe koje se dotiče u duhovnim nitima i sferama”, piše urednik Valerij Orlić u uvodnoj riječi.

Knjiga “Promišljanja” izabrana je za najbolju knjigu 2023. godine u nakladi Hrvatskog književnog društva te je Aleksandru Hržiću na Festivalu književnosti Dani prijatelja knjige uručena prigodna nagrada Književno pero.

Autor: Antonia Martinčić Hržić

error: Content is protected !!