Teške borbe i vrijedno iskustvo za krčke karatiste na Balkanskom prvenstvu

“Sa Balkanskog prvenstva vraćamo se sa novim iskustvima i već sljedeći tjedan nastavljamo nastupe na izbornim turnirima”

Izuzetno teška i velika konkurencija ove godine na Balkanskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojemu su nastupili i karatisti Karate kluba Krk.

U petak je nastupio Matija Božić u kategoriji kadeta -57 koja je brojila 38 natjecatelja. U prvoj borbi Matija uspijeva doći do rezultata 4-1, međutim borbenost protivnika je do kraja borbe prevladala te predstavnik BiH na kraju slavi rezultatom 5-4. Matiji se ponovno ukazala prilika ulaskom u repasaž protiv predstavnika Srbije, ali ta borba sa rezultatom 2-1 odlazi u korist protivnika. Sa dvije izgubljene borbe Matija ostaje bez plasmana.

Dan natjecanja u subotu otvara Niko Depikolzvane u konkurenciji 39 juniora -76. Niko sjajno započinje sa dvije pobjede rezultatima 3-2 protiv Rumunja i 2-1 protiv Slovenca. U trećoj borbi je zaustavljen od iskusnog predstavnika Turske, koji ga u polufinalu nažalost ne povlači u repasaž.

U kadetkinjama +61 nastupila je 41 natjecateljica, među kojima je bila i Ira Šekuljica. Ira započinje borbu vodstvom od 1-0, ali ga ne uspijeva zadržati. Borba završava rezultatom 5-1 u korist predstavnice Srbije.

Posljednji je nastupio Amil Majetić u kategoriji kadeta +70 koja je brojila čak 45 natjecatelja. Amil u prvoj borbi sjajno neutralizira napade predstavnika BiH i sa nekoliko bacanja protivnika pokušava doći do boda, ali nažalost neuspješno. Borba odlazi na odluku sudaca koji su presudili u korist protivnika.

“Sa Balkanskog prvenstva vraćamo se sa novim iskustvima i već sljedeći tjedan nastavljamo nastupe na izbornim turnirima”, najavljuju iz Karate kluba Krk.

error: Content is protected !!