Tri osobe ozlijeđene u pomorskim nesrećama: Na Krku se nasukao gumenjak, na Viru jet ski prikliještio maloljetnika

U 20:10 sati MRCC Rijeka je obaviješten od komercijalnog spašavatelja „Sea Help“ kako su dobili poziv o nasukanju gumenjaka s tri osobe na hridima nedaleko od uvale Bracol na otoku Krku

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se dvije pomorske nesreće u kojoj su tri osobe ozlijeđene, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U 16:40 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru – MRCC Rijeka zaprimila poziv o sudaru dva jet ski plovila na otoku Viru. Lučka kapetanija Zadar je pri tom dobila informaciju kako je na hitni bolnički prijem zaprimljena maloljetna osoba, strani državljanin, te je sudionik nesreće. Naime, radi se o udaru u kojem je jet ski plovilo prilikom dolaska na privez za plutaču udarilo u privezano jet ski plovilo te je prilikom izvođenja manevra prikliještilo maloljetnu osobu koja se našla u moru između plovila. Osoba koja je upravljala plovilom, također je strani državljanin te nije bila pozitivna na alkohol nakon testiranja. Maloljetnik je zadržan na promatranju u Općoj bolnici Zadar te će okolnosti ove nesreće biti utvrđene od strane LK Zadar.

Istog dana, u 20:10 sati MRCC Rijeka je obaviješten od komercijalnog spašavatelja „Sea Help“ kako su dobili poziv o nasukanju gumenjaka s tri osobe na hridima nedaleko od uvale Bracol na otoku Krku te imaju brodicu koja je spremna isploviti iz mjesta Punat na otoku Krku. U dogovoru sa Lučkom kapetanijom Rijeka i MRCC Rijeka, Sea Help plovilo preuzima hitni medicinski tim iz Krka te prevoze osobe do vozila hitne medicinske pomoći. Dvije osobe imaju lakše ozlijede, dok je treća osoba neozlijeđena. Osobe su prevezene u KBC Rijeka. Okolnosti nesreće će se utvrditi prilikom izvida koji će izvršiti lučka kapetanija.

error: Content is protected !!