I ovo leto nova štorija: Festival vina CrekVina Kastav na Belu nedeju dovodi najbolja kvarnerska (i krčka) vina

Na Festivalu vina CrekVina Kastav 2021. svi će posjetitelji imati mogućnost kušati više od 50 etiketa kvarnerskih vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte po promotivnim cijenama uz najam čaša

Slogan jedne od najvećih kvarnerskih manifestacija „Bele nedeje“ je „sako leto nova štorija…“, pa su u skladu s time i ove godine organizatori, Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva, u suradnji s Udruženjem Vina Kvarnera, pripremili „novu štoriju“ na Trgu Crekvina. Vikend pred nama čarobni ambijent novouređenog Trga Crekvina postaje sjedište jedinstvenog festivala Vina Kvarnera na kojem će se predstaviti svi vinari vinske regije Kvarner, a posjetitelji će moći kušati više od 50 različitih etiketa vina.

Po prvi puta će se na Trgu Crekvina u Kastvu na otvorenome održati jedinstveni Festival vina Crekvina Kastav 2021. Festival se održava u organizaciji Udruženja Kvarner Wines, odnosno vinara članova Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera. Radno vrijeme festivala je subota, 2.10. od 14-22, nedjelja, 3.10. 12-22 i ponedjeljak 4.10. 10-22.

Ciljevi Festivala vina CrekVina Kastav 2021. su promocija Vina Kvarnera (autohtonih sorti, pjenušaca…) i kvarnerskih proizvoda (pršut, sir, ulje, baškot, likeri, rakije), promocija edukacijsko, izložbenog, prodajnog prostora Centra autohtonih proizvoda “Primorsko – goranska kašetica”, turistička promocija Primorsko – goranske županije i Grada Kastva, odnosno Kvarnera kao eno – gastronomske turističke destinacije.

Na Festivalu vina CrekVina Kastav 2021. svi će posjetitelji imati mogućnost kušati više od 50 etiketa kvarnerskih vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte po promotivnim cijenama uz najam čaša, a nastupit će vinari iz vinske regije Kvarner – vinogorje Opatija – Rijeka – Vinodol OPG Ružić iz Zvoneće, OPG Plovanić vina iz Kastva, Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog i Udruga vinogradara, vinara i maslinara „Sveta Lucija“ iz Crikvenice, vinogorje Krk (Vrbnik) Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Obiteljska zadruga Gospoja, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, vinogorje Pag Boškinac iz Novalje. Svoja će vina predstaviti i proizvođači vina Kastavštine – Udruga prijatelja ruž, grozja i vina Belica, Vina Rumac i OPG Mladenić. Izuzev vina predstavit će se i ostali kvarnerski prehrambeni proizvodi – Suza t.b. s rakijama, likerima i ginom, Sirana Frankulin s Grobnika sa sirevima i proizvodima od mlijeka, Medvedgradska pivovara s craft pivama i Pelagius sa pršutom i suhomesnatim proizvodima te likerima i rakijama i food truck s ugostiteljskom ponudom.

Suorganizatori Vinskog festivala Crekvina su Udruga „Žlahtina vinogradari i proizvođači vina“ i Udruga „Kvarnerska Kvaliteta“, dok su pokrovitelji Primorsko – goranska županija, Grad Kastav, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije odnosno Centar autohtonih proizvoda „Primorsko – goranska kašetica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Kastva, HGK Županijska komora Rijeka, HOK Primorsko – goranske županije, Jamnica, Tent event šatori i dBoki rasvjeta i razglas.

„ala… si va Kastav… jušto tako“ poručuju iz Udruženja Kvarner Wines!

error: Content is protected !!