Tri mjeseca uoči lokalnih izbora tek je jedan krčki načelnik potvrdio novu kandidaturu. Gdje su izazivači?

U nekim krčkim općinama situacija je za aktualne načelnike prilično čista – praktično nemaju ozbiljnu konkurenciju, no drugdje bi sljedećih mjeseci moglo biti zanimljivo.

U kuloarima se vrte različita imena, ali službeno – gotovo ni jedno. Dok su se kampanje za lokalne izbore u Rijeci i na području Kvarnera mjestimično već ozbiljno zahuktale, na Krku je otvoreno istupio tek aktualni načelnik Punta, koji je putem društvenih mreža najavio ponovnu kandidaturu.

“Uobičajeno je u politici da izazivači prvi uđu u “ring” i najave svoje namjere, u ovom slučaju kandidaturu za čelnika Općine Punat.
Izbori su za 3,5 mjeseca, u kuloarima se svašta priča, a službenog glasa čuti nije, pa onda ću ja otvoriti temu lokalnih izbora.
Budući da sam dobio podršku moje lokalne organizacije SDP-a, a želim završiti započete i planirane projekte, najavljujem svoju kandidaturu za još jedan četverogodišnji mandat načelnika”, najavio je Marinko Žic.

U nekim krčkim općinama situacija je za aktualne načelnike prilično čista – praktično nemaju ozbiljnu konkurenciju, no drugdje bi sljedećih mjeseci moglo biti zanimljivo. Naravno, ako se netko službeno odluči na kandidaturu.

Foto: FB
error: Content is protected !!