Uhvaćeni grafiteri koji su po Krku i Rijeci pisali uvredljive poruke

Oštetio je zidove, vrata, stupove javne rasvjete, spremnike za otpad i druge gradske objekte i predmete, pričinivši na taj način lokalnoj jedinici štetu od najmanje 35.000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje zbog počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

Za počinjenje navedenog djela osumnjičen je hrvatski državljanin koji je od početka ove godine u više navrata i na više različitih mjesta na području grada Krka ispisivao razne grafite neprimjerena i uvredljivog sadržaja. Ispisujući grafite oštetio je zidove, vrata, stupove javne rasvjete, spremnike za otpad i druge gradske objekte i predmete, pričinivši na taj način lokalnoj jedinici štetu od najmanje 35.000 kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od osumnjičenoga je oduzet sprej i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom te je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, dovršeno je i kriminalističko istraživanje policijskih službenika II. policijske postaje Rijeke nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja istovrsnog kaznenog djela. Policija je osumnjičenoga zatekla  u prosincu prošle godine prilikom obilaska terena dok je ispisivao grafite na prostoru kampusa u Rijeci. Tom prilikom od njega su oduzeti sprejevi, markeri i drugi predmeti, a sumnjiči se da je ispisivanjem grafita oštetio visokoškolsku ustanovu za oko 2.000 kuna.

error: Content is protected !!