Travel to Taste Krk: proljetna gastronomska ponuda grada Krka

Travel to Taste Krk želi goste upoznati sa pravim otočnim okusima, lokalno uzgojenim namirnicama i  specijalitetima koji će ostati u sjećanju kao dio posebnog iskustva u gradu Krku

Grad Krk idealna je destinacija za proljetne izlete i aktivan odmor. Nudi brojne znamenitosti i bogatu povijest, ali i blizinu mora i predivne prirode koja omogućuje raznolik uzgoj i kultivaciju te konačno i proizvodnju  prehrambenih namirnica kroz sva godišnjih doba.
Otočna gospodarstva ponose se proizvodima poput krčkog sira, maslinovog ulja, pršuta i naravno vrbničke žlahtine. Tu su i neizostavne krčke šurlice, kao zaštitni znak krčke gastronomije, koje svaka obitelj priprema prema svojoj “tajnoj” recepturi.

Raznolikost krčkog tla, ali i mora, kontinuirano inspirira naše ugostitelje na kreiranje gastronomskih delicija koje, u proljetnim i jesenskim izdanjima, spajamo se u promotivnoj kampanji Turističke zajednice Grada Krka pod nazivom Travel to Taste Krk.

Travel to Taste Krk želi goste upoznati sa pravim otočnim okusima, lokalno uzgojenim namirnicama i  specijalitetima koji će ostati u sjećanju kao dio posebnog iskustva u gradu Krku.

Ovoga proljeća gastronomski doživljaj u gradu Krku uljepšat će restoran “Casa del Padrone”, restoran “Marina Blue”, restoran “Volsonis”, Kuća Krčkog pršuta, konoba “Pud Brest” i kušaona “Magriž”. Ovi ugostiteljski objekti svoje sastojke nabavljaju od lokalnih proizvođača ili ih uzgajaju sami, što im omogućuje da u svojim kuhinjama iskoriste sve prednosti njihovih svježih okusa, pružajući tako jedinstveno pozitivno iskustvo za njihove goste.

Travel to Taste Krk započinje prvoga dana mjeseca travnja te traje sve do sredine svibnja.


Nezaobilazno je svakako isprobati klasične specijalitete poput domaćih šurlica s gulašom od janjetine, janjećeg dropčića s palentom i naribanim domaćim ovčjim sirom ili šurlica s kozicama i krčkim pršutom. Za one željne novih kombinacija, tu su sabljarka na kremi od leće s crnom palentom, medaljoni od jelena lopatara a u umaku od smokve s prženim njokima, sladoled s krčkim pršutom ili janjeći sote s artičokama i šurlicama.

“Naši ugostitelji pripremili su vam i posebne promotivne jelovnike na kojima ćete pronaći tartar od jadranskog škampa, juhu od domaće tikve, palačinke sa skutom ili carpaccio od janjećeg jezika s pjenicom od oraha i mlijeka, žumanjcima jaja prepelice iz biološkog uzgoja i kremom od infuzirane jabuke, koji su dio složenog menija Akademija okusa janjetine”, ističu iz TZG Krka.

Više detalja dostupno je OVDJE.

error: Content is protected !!