Trail, biciklizam, penjanje… Baška Outdoor Festival privukao stotine sportskih entuzijasta svih dobnih skupina

Interes za obje utrke bio je ogroman, uz velik broj profesionalaca i rekreativaca – preko 400 biciklista i 900 sudionika trail utrke osigurali su odličnu natjecateljsku atmosferu, a slično se nastavilo i ove nedjelje

Sedmi po redu Baška Outdoor Festival u Bašku je ovoga tjedna doveo više od 2000 ljudi, mahom sportaša koji sudjeluju u pet atrakrivnih sportskih programa. Za svakoga se tu našlo ponešto, od mališana do profesionalaca, budući da su se na rasporedu našli trail trčanje, brdski biciklizam, planinarenje i sportsko penjanje, kao i zipline i sadržaji za djecu – a sve uz posebne pogodnosti smještaja i popratne aktivnosti.

Koliki je značaj ovakvih outdoor programa za posezonu u Baški bilo je jasno već u subotu, kada je na rasporedu bilo 5. izdanje sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona, s tri staze različitih duljina, 60, 40 i 30 kilometara. Ljubitelje traila također je čekala posebna poslastica, 11. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk’n’trail, treking natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 7, 14 i 24 kilometra.

Interes za obje utrke bio je ogroman, uz velik broj profesionalaca i rekreativaca – preko 400 biciklista i 900 sudionika trail utrke osigurali su odličnu natjecateljsku atmosferu, a slično se nastavilo i ove nedjelje kada je za ljubitelje planinarenja organiziran izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 kilometara koju prate nevjerojatne vizure i netaknuta priroda.

“U budućnosti planiramo još više ovakvih događanja u pred i post sezoni. Cilj ovakvih manifestacija je da osvijestimo kod rekreativaca kakav potencijal imamo i da nam dolaze cijele godine. Posljednjih godina glavni je naglasak na aktivnom odmoru, uz onaj obiteljski odmor koji se odvija u sezoni, u mjesecima srpnju i kolovozu. Svi naši napori u razvoju outdoor turizma zadnjih godina doprinijeli su dolasku većeg broja aktivnih gostiju u Bašku. Baška nudi jedinstveno okruženje za ovakve događaje i privlači sve više organizatora sportskih događanja što naš čini ponosnima i daje poticaj da razvijamo ovaj vid turizma. Cijelo područje Baške ima veliki potencijal za razvoj sportsko-turističkih sadržaja, prije svega cikloturizma, ali i drugih komplementarnih outdoor aktivnosti koje traže dramatične pejzaže, očuvanu prirodu, raznolikost, dostupnost te bogatu ponudu usluga i smještaja”, ističe direktorica TZO Baška Ivana Topić.

“Kvalitetna turistička ponuda destinacije danas predstavlja puno više od sunca i mora. Iako je upravo njena jedinstvena priroda najjači adut Baške, organizacija različitih sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija je ono što je doprinijelo uobličavanju i prezentiranju njenih prednosti na najbolji mogući način, osiguravajući tako potpuno iskorišteni potencijal i odlične rezultate u pred i posezoni. Svi znamo da turizam nije samo broj noćenja, te da brojni smještajni kapaciteti nisu dovoljni za uspješnu sezonu. Potreban nam je sadržaj, koji će također privući gosta, a zbog kojeg će on biti spreman potrošiti novac i dobro se provesti. Zadovoljan gost uvijek će se rado vraćati i preporučiti nas i drugima”, naglašava direktorica bašćanske turističke zajednice.

“Upravo sa željom da se Baška pozicionira i kao sportsko-turistička destinacija su Turistička zajednica općine Baška u suradnji sa partnerima Valamarom i organizatorima sportskih događanja i sadržaja osmislili ovu vikend manifestaciju usmjerenu na rastuće europsko tržište aktivnog turizma. Aktivni turisti u stalnoj su potrazi za novim destinacijama i uzbudljivim utrkama i sadržajima, a Baška sa svim svojim resursima, pruža upravo to”, zaključuje Ivana Topić.

error: Content is protected !!