Malinska Outdoor Weekend: sve je spremno za sportsku poslasticu na otvorenom

Nakon natjecateljskih uzbuđenja, u nedjelju, 13. studenog je za djecu starosti od 5 do 13 godina organizirana i mala škola MTB-a ili MTB KIDS PARK

Ovog vikenda održat će se prvo izdanje jedne od najvećih sportsko-rekreativnih manifestacija na području Malinske – Malinska Outdoor Weekend. Ovogodišnje izdanje MOW-a donosi pregršt aktivnosti za odrasle i djecu, kao što su to trail trčanje, pješačenje, biciklizam, nordijsko hodanje, mala škola MTB-a te prigodna predavanja.

Nakon preuzimanja brojeva i startnih paketa za sudionike te multimedijalnog predavanja Iceland Bike Adventure, koje je bilo rezervirano za petak, u subotu, 12. studenog održat će se utrka Malinska Trail duga 14 i 24 kilometra. Podjela startnih brojeva kreće u 7 sati, u 8:45 počinje okupljanje sudionika, a u 9 start trail utrke. Vremenski limit za sudionike utrke na 14 kilometara iznosi 3,5 sati, a za trkače na 24 kilometara predviđen je vremenski limit od 5 sati.

Samo 5 minuta nakon starta trail utrke, u 9:05, kreće polazak na 14 kilometara dugu organiziranu pješačku turu od hotela Malin, preko Vantačića i Porta te Punte Pelova do Uvale Sv. Martin. U povratku tura prolazi pored Fumka te se preko Dubašljanskog polja nastavlja sve do startne točke.

U nedjelju, 13. studenog održat će se cca 24 kilometarska biciklistička tura s ciljem otkrivanja dubašljanskih šuma i malinskarskog zaleđa u najvjerojatnije najljepšem godišnjem dobu – kad stari hrastovi obuku jesenski plašt, bogati maslinici otpuste svoje sočne plodove, a brojna stada ovaca na pašnjacima pozdrave prolaznike na svoj poznati način. Biciklijada započinje u 10 sati na trgu ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine, a okupljanje sudionika započinje u 9:30 sati.

U 10.15 započinje okupljanje svih sudionika za Nordijsko hodanje, a u 11 se kreće na odabrane rute prema fizičkim mogućnostima sudionika. Rute su većinom lagane ili srednje teške te su duge od 5,6 do 9,1 km, a sudjelovanje je za sve sudionike besplatno.

U nedjelju, 13. studenog je za djecu starosti od 5 do 13 godina organizirana mala škola MTB-a ili MTB KIDS PARK. U maloj školi će sudionici voziti uz pratnju iskusnih biciklista po elementima koji simuliraju prirodne prepreke kao kod pravog brdskog biciklizma. Okupljanje sudionika započinje u 11:45, a početak je predviđen u 12 sati. Predviđeno trajanje MTB KIDS PARK-a je 2 sata. Prethodna prijava nije potrebna, a djeca mogu besplatno sudjelovati na MTB školi.

Svi detalji MOW-a dostupni su na službenoj stranici eventa, dostupnoj OVDJE.

error: Content is protected !!