VIDEO Od 10:35 sati Krčki most otvoren za osobna vozila

Zbog snažnih udara vjetra, za područje otoka Krka, šire riječko područje te područje Kvarnera i Kvarnerića izdano je “narančasto” upozorenje

Na Krčkom mostu od jutros u 5:30 sati na snazi je bila zabrana prometa za sva vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra, a promet je ponovo dozvoljen osobnim vozilima od 10:35 sati.

I dalje je na snazi ostala zabrana prometa za I. i II. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Od 17 sati na Krčkom je mostu zabrana prometa samo za I skupinu vozila.

Zbog snažnih udara vjetra, za područje otoka Krka, šire riječko područje te područje Kvarnera i Kvarnerića izdano je “narančasto” upozorenje, dok je Podvelebitski kanal “u crvenom” s udarima vjetra do 120 km/h.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su, među ostalim, i trajektne linije Brestova-Porozina i Lopar-Valbiska te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, a jak vjetar stvara probleme u prometu i na kopnu, osobito na riječkom i senjskom području.

Nažalost, podaci o jačini vjetra na Krčkom mostu i dalje nisu dostupni, no u Bakarcu su izmjereni udari bure od 140 km/h.

Iako je Krčki most otvoren samo za osobna vozila, ali to ne spriječava bicikliste da ga pokušaju prijeći. Evo trenutnog stanja:

error: Content is protected !!