Sve je spremno za novu školsku godinu: U krčke škole upisano 55 učenika ili dva razredna odjeljenja više no lani

“Nadamo se svim srcem da ćemo izbjeći online nastavu jer nikakva tehnologija ne može zamijeniti prisutnost dobrog učitelja”, ističe ravnatelj Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” Serđo Samblić

Na otoku Krku sve je spremno za novu školsku godinu, u koju će ove godine zakoračiti znatno veći broj učenika nego lani. U školske klupe Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan”, koja djeluje na području Grada Krka te općina Punat, Baška i Vrbnik sjest će čak 55 učenika više nego prošle godine, odnodno dva razredna odjeljenja više – što su odlične vijesti za bilo koje područje zemlje koja slovi kao “stara”, a osobito za jedan otok.

“U svim našim školama bilježimo porast, no najveći broj novoupisane djece je upravo u gradu Krku. Konkretno, imamo 3 prva razreda i čak tri šesta razreda, zahvaljujući djeci koja su u proteklom periodu sa svojim obiteljima doselila u naš grad. Veliko je to povećanje koje raduje i istovremeno izaziva određene organizacijske poteškoće, budući da sada imamo manjak prostorija. No, cilj je da ostanemo raditi u jednoj smjeni i to smo drugačijom organizacijom uspjeli postići”, govori o “slatkim mukama” ravnatelj škole Serđo Samblić.

Odlična vijest za sve školarce, njihove roditelje, ali i učenike i nastavnike jest činjenica da će se nastava početi odvijati uživo – a ne online, što je protekle dvije godine zadavalo mnogo muka svima uključenima.

“U nižim razredima učenici neće morati nositi maske, a u višim razredima su obavezne, osim u onim učionicama gdje se može osigurati razmak od 1,5 metar među učenicima. Ponegdje u manjim područnim školama i to će biti izvedivo. Nadamo se svim srcem da ćemo izbjeći online nastavu jer nikakva tehnologija ne može zamijeniti prisutnost dobrog učitelja”, ističe Samblić.

Učenike će u ponedjeljak dočekati spremne učionice, spremne su i knjige, a učenike nižih razreda čeka i posebna poslastica – predstava Ljepotica i zvijer, koju na Scenu zidine za male školarce dovodi Centar za kulturu Grada Krka.

Mališane također čeka i novouređeni prostor produženog boravka u Krku, financiran od strane Grada Krka, kao i novouređeno igralište u Vrhu, čije uređenje je financirala Primorsko-goranska županija.

Razloga za optimizam na početku novog obrazovnog ciklusa ne nedostaje, a učenicima i svim krčkim djelatnicima u obrazovanju ovom prilikom želimo puno uspjeha!

error: Content is protected !!