HGSS dva puta intervenirao na Krku, spašene dvije osobe

Jedna osoba spašena je kod penjališta Portafortuna, a druga na području Kampelja

HGSS je proteklih dana u dva navrata morao intervenirati na području otoka Krka, i to kod Drage Bašćanske te kod Kampelja.

Prvi poziv u pomoć stigao je preko Županijskog centra 112 23. travnja oko 14:30 sati.

“Saznajemo da se radi o ženskoj osobi koja je pala i ozlijedila nogu prilikom planinarenja u blizini penjališta Portafortuna pokraj Bašćanske Drage. Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica izlazi 6 članova HGSS stanice Rijeka, kojima se pri dolasku na lokaciju unesrećene pridružuju jedan član HGSS stanice Zagreb te član stanice Rijeka, koji se nalaze u blizini Bašćanske Drage”, objavili su iz HGSS-a.

Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija te transport nosiljkom UT2000 do osobnog vozila unesrećene, kojim je ista u vlastitom aranžmanu prevezena do Hitne medicinske pomoći. Time je ova akcija završila oko 16:30.

U petak, 05. svibnja oko 14:35 sati preko Županijskog centra 112 stigao je i drugi poziv u pomoć.

“Saznajemo da se radi o starijoj muškoj osobi koja je šetajući šumom u blizini naselja Kampelje na otoku Krku pala te se nije u mogućnosti samostalno ustati i nastaviti kretanje. Odmah po pozivu se 6 članova stanice koji u tom trenutku dolaze u interventnu bazu Vežica uoči akcije Oraj, preusmjeravaju na akciju Kampelje na koju kreću s 2 interventna vozila” kažu iz HGSS-a.

Dolaskom do unesrećenog izvršen je pregled te transport unesrećenog nosiljkom UT2000 do adrese prebivališta u naselju Kampelje. Time je ova akcija završila oko 14:40.

Ukupno je posljednjih dana HGSS intervenirao čak pet puta na području PGŽ-a, a osim na Krku intervenirali su i kod vrha Oraj nedaleko Medveje, kod Cernika i na Lošinju.

error: Content is protected !!