„Sva lica žene” – kreativna akcija na Korzu povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Renomirane umjetnice, Mirna Sišul, Tanja Blašković, Višnja Laginje i Luisa Ritoša će na Korzu slikati portrete žena – prolaznica te će svaka žena portret dobiti na poklon, kao simboličan dar slobode žene i novog komadića identiteta

U srijedu, 22. rujna, od 10:00 do 15:00 sati, na Korzu ispred Zare, Udruga U.Z.O.R. obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama kreativnom akcijom  „Sva lica žene”, a akciju će podržati i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Svake godine, 22. rujna, Udruga U.Z.O.R., sukladno svojoj misiji i u skladu sa svojim dugogodišnjim djelovanjem, aktivno obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji ima za cilj podizanje svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, a obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene.

Ovogodišnja akcija „Sva lica žene” Nacionalni dan borbe protiv nasilja na ženama obilježava kroz umjetnost i kreativnost četiri naše sugrađanke – renomirane umjetnice, Mirne Sišul, Tanje Blašković, Višnje Laginje i Luise Ritoše, koje će na Korzu slikati portrete žena – prolaznica te će svaka žena portret dobiti na poklon, kao simboličan dar slobode žene i novog komadića identiteta, koji kroz odraz umjetničkog stvaralaštva oplemenjuje i potiče nas da njegujemo ono što žena jest.

Sve sugrađanke koje se žele vidjeti očima naših renomiranih umjetnica, doživjeti novu perspektivu sebe te tako podržati ovu akciju, na štandu će se moći predbilježiti za svoj termin portretiranja koje traje do jedan školski sat.

error: Content is protected !!