42-godišnjak u Malinskoj vozio s 2,78 promila alkohola u krvi

Policijski službenici zaustavili su ga u srijedu, 15. rujna oko 22.20 sati, dok je pri utjecaju alkohola upravljao vozilom  marke Lancia. Odmah je izdvojen iz prometa te je priveden u policijske prostorije

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 70 su lakše nesreće.

U ovim prometnim nesrećama je pet osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 603.600 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je sedam stranih državljana, jedan pješak i šest alkoholiziranih vozača. Alkotestirano je 243 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan je vozač imao koncentraciju do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 15, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano osam, a jedan je u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.

Najveća koncentracija alkohola od 2,78 g/kg je evidentirana je 42-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Malinske na Krku. Policijski službenici zaustavili su ga u srijedu, 15. rujna oko 22.20 sati, dok je pri utjecaju alkohola upravljao vozilom  marke Lancia, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te je priveden u policijske prostorije.

Po završetku postupanja, zbog počinjenog prekršaja protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

error: Content is protected !!