Supotpisan prijedlog Sporazuma o projektu “Košljun otvorenih vrata nedjeljom”

Franjevački samostan pritom se obvezao svake nedjelje i blagdanima, u vremenu od 09.30 do 11.30 sati, osigurati besplatan posjet Košljunu, odnosno besplatan ulaz u crkvu i tamošnje muzejske zbirke, kao i omogućiti posjetiteljima edukaciju o vjerskim, kulturnim i prirodnim vrijednostima

U sklopu rasprave o predmetima Odsjeka za društvene djelatnosti tijekom 121. sastanak Kolegija Grada Krka, prihvaćen je prijedlog Sporazuma o zajedničkom ostvarivanju i financiranju projekta “Košljun otvorenih vrata nedjeljom”. Pored Grada Krka, projekt supotpisuju Općina Punat, Franjevački samostan na Košljunu, Marina Punat Grupa d.o.o., Valovi zvuka, obrt za kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti te Grupa Mir i dobro.

Ciljevi tog projekta ogledaju se u osiguravanju besplatnog posjeta crkvi i muzejskim zbirkama svake nedjelje u godini, organiziranju susreta posjetitelja i hodočasnika bez troškova prijevoza i plaćanja ulaznica, povećanju posjećenosti nedjeljnih misnih slavlja i oživljavanju duhovnih susreta te upoznavanju bogate kulturne baštine i prirodnih bogatstava otočića Košljuna.

Potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta procijenjena su na iznos od 6.000,00 eura, s time da se Grad Krk obvezao njegovu organizaciju sufinancirati u iznosu od 2.000,00 eura godišnje. Iznimno, sufinanciranje projekta u ovoj godini, razmjerno broju mjeseci, bit će 1.400,00 eura.

Franjevački samostan pritom se obvezao svake nedjelje i blagdanima, u vremenu od 09.30 do 11.30 sati, osigurati besplatan posjet Košljunu, odnosno besplatan ulaz u crkvu i tamošnje muzejske zbirke, kao i omogućiti posjetiteljima edukaciju o vjerskim, kulturnim i prirodnim vrijednostima. Također, obveza prijevoznika je osigurati prijevoz putnika na otočić Košljun svake nedjelje u godini te zapovjedanim blagdanima i spomendanima, s polaskom u 09.00 te povratkom u 12.00 sati.

 

error: Content is protected !!