Ne propustite: Baška je spremna za još jednu Crnu ovcu

Crna ovca, popularni festival janjetine, individualizma, kulture, sporta i otočne baštine vraća se u Bašku u vikendu od 17. do 19. svibnja 2024. 

Crna ovca ponovno bleji i najavljuje jedinstveni festival koji od 2006. godine oduševljava posjetitelje bogatim i kreativnim programima koji Bašku pretvaraju u epicentar lokalne gastronomije i lude zabave na otvorenom.

U glazbenom dijelu prvog dana festivala, u petak 17. svibnja, nastupit će najtrofejniji dobitnik ovogodišnje nagrade Porin, Vojko V te popularni reperski duo iz Osijeka Krankšvester. Drugog dana, u subotu, pozornicu će zauzeti energična punk-blues-rock senzacija M.O.R.T. i kultni Psihomodo pop koji ove godine nastupima i novim albumom “Vjerujem u čuda” obilježava 40 godina uspješne karijere. Pored već uobičajenih rock poslastica, Crna ovca i ove godine nastavlja s wine & jazz programom koji će istovremeno oduševiti ljubitelje dobrog vina i jazza.

Uz tradicionalno izvrsne koncerte, bit će tu i puno vrhunske bašćanske janjetine spremljene na „bezbroj“ načina, ozbiljne kulture i sporta, radionica za djecu, nastupa komičara i brojne druge aktivnosti, pri čemu posjetitelji novac trebaju pripremiti samo za konzumaciju hrane i pića, jer su svi ostali programi za posjetitelje i ove godine potpuno besplatni.

„Festival Crna ovca na kreativan način predstavlja sve ono što Bašku čini posebnom – spoj tradicije i suvremenosti, lokalne kulture i globalnih trendova. Ponosni smo što i ove godine gostima i mještanima možemo ponuditi stvarno bogat program koji uključuje sve – od vrhunske glazbe do gastronomskih užitaka s našom poznatom janjetinom te sportskih i kulturnih događanja. Ovo je prilika da još jednom proslavimo kreativnost i zajedništvo, pokazujući pritom svu ljepotu našeg mjesta i naslijeđa koje čuvamo.“ – kazao nam je načelnik Općine Baška, Toni Juranić.

Uz već spomenute glazbene nastupe, festival Crna ovca ove će godine predstaviti samostalnu izložbu renomiranog slikara Predraga Todorovića, ugostiti atraktivno predavanje legendarnog znanstvenika i prijatelja Crne ovce Korada Korlevića, organizirati planinarske i biciklističke ture bašćanskom kotlinom. Najmlađi posjetitelji festivala naučit će filcati vunu, pisati glagoljicom, takmičiti se u boćanju i uživati u predstavi za najmlađe. U organizaciji kluba Vihor održat će se Crni jancić- nogometni turnir za male nogometaše i novo izdanje jedriličarske regate Corinthia Cup – memorijal Jure Vukasović.

Nakon cjelodnevnog uživanja u poučnim i zabavnim programima, vrijeme je za okrjepu! Mlada bašćanska janjetina, spremljena na bezbroj načina, bit će dostupna na svakom koraku, kako na festivalskim štandovima Crne ovce, tako i u svim ugostiteljskim objektima širom Baške.

„Crna ovca je jedinstven turistički proizvod  jer pruža sve što moderan gost traži: sveobuhvatan doživljaj destinacije, uživanje u prirodnim ljepotama, priliku za kušanje autohtonih jela kao i mogućnost upoznavanja bogate kulturne i povijesne baštine. I ono što je najvažnije, sve se to dešava izvan glavne turističke sezone.  Jako smo zadovoljni ovogodišnjim programom i vjerujemo da će svi posjetitelji festivala iz Baške otići prepuni lijepih uspomena, puna trbuha i s osmjehom na licu. Smještajni kapaciteti se već lijepo pune i jedva čekamo taj vikend.“, rekla je direktorica Turističke zajednice općine Baška, Ivana Topić.

Atraktivan trodnevni program festivala i ove će godine realizirati agencijski tim Studija Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice Općine Baška i zlatnog sponzora  festivala, Valamar Rivijeru. Kompletan program Crne ovce možete pronaći na internetskim stranicama www.crnaovca.hr i društvenim mrežama festivala.

error: Content is protected !!