Streličari krčkog SK Maura kal nastavili lov na norme, pao je i državni rekord

Marijana Sindičić-Baotić na ovom je turniru nastupila kao veteranka tradicionalnog luka i ispucala svoj osobni rekord od 515 krugova te time ujedno postavila novi državni rekord

U sportskoj dvorani Zeleni brijeg u Sisku je u nedjelju, 19.veljače 2023. godine, u organizaciji SK Sisak, održan veliki dvosmjenski turnir WA STAR 2×18 “Sisačka zima”. U nastojanju da osvoje norme neophodne za učešće u predstojećem državnom prvenstvu turnir je privukao čak 139 streličara iz 23 kluba, među kojima i petero streličara SK Banja Luka iz susjedne nam BiH. Troje je streličara krčkoga SK Maura kal krenulo u jutarnjim satima put Siska kako bi zauzeli svoje pozicije u popodnevnoj smjeni turnira.

Marijana Sindičić-Baotić na ovom je turniru nastupila kao veteranka tradicionalnog luka i ispucala svoj osobni rekord od 515 krugova te time ujedno postavila novi državni rekord koji je za 30 krugova bolji od onog kojega je prije tri i pol godine, točnije 31. listopada 2019. ispucala Ljiljana Kos, članica SK Grigor Vitez iz Svetog Ivana Žabno.

Mirko Baotić se pozicionirao kao odličan 7. u konkurenciji 11 strijelaca. Na žalost, sa ispucana 436 kruga bio je za samo 4 kuga kratak za još jednu normu, ovaj put onu za seniore gologa luka no, ne smeta jer, do ovog turnira, Mirko ima ispucane seniorsku i veteransku normu za tradicionalni luk i veteransku normu za goli luk.

Taisha Kalajdžić je u disciplini zakrivljenog luka u konkurenciji od 11 djevojčica do 15 godina zauzela 8. mjesto i, ispucavši svoj drugi službeni kvalifikacijski turnir, ispunila normu za državno prvenstvo za djecu do 13 i do 15 godina koje se ima odvijati 26.ožujka 2023. godine u Kutini.

Oni koji još nisu, imaju priliku svoje norme ispucati na predstojećem turniru WA STAR 2×18 + OR, 25. Sveti Sebastijan koji je zakazan za nedjelju, 5.ožujka 2023. godine u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu pored Zagreba.

error: Content is protected !!