FOTO/VIDEO Spektakularan sportski dan u Krku: Slavio Austrijanac Klotz, ali i cijela krčka riva

Otočna atletska uzdanica, najbolji hrvatski desetobojac i državni rekorder Puntar Fran Bonifačić sinoć je na Ribarskom mulu srušio vlastiti rekord na otvorenom, a bitka za prvo mjesto vodila se među zvučnim atletskim imenima iz Hrvatske, Austrije i Slovenije

Posljednji kolovoški dan 2022. godine ostat će u povijesti grada Krka upisan kao dan kada je na krčku rivu prvi, a vjerujemo ne i posljednji put, stigao pravi atletski spektakl – Jump2Krk. Sportska manifestacija koja se po prvi put u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu dogodila na jednome mulu okupila je velik broj znatiželjnika, ljubitelja atletike i skoka u vis, ali i neke od najboljih atletičara iz cijele Europe koji su u samoj završnici gledateljima ponudili pravu sportsku poslasticu.

Otočna atletska uzdanica, najbolji hrvatski desetobojac i državni rekorder Puntar Fran Bonifačić sinoć je na Ribarskom mulu tako srušio vlastiti rekord na otvorenom, a bitka za prvo mjesto vodila se među zvučnim atletskim imenima iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

U konačnici, 1. mjesto s visinom od 5.32 zauzeo je Austrijanac Riccardo Klotz, prvak Austrije i Balkana, na drugom mjestu našao se Robert Renner, mlađeseniorski prvak Europe, a treće mjesto izborio je hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat.

Četvrto mjesto zauzeo je Ivan Paravac, a  peto Ivan Geronimo Šerić, koji je ovom prilikom ujedno i izjednačio svoj osobni rekord – 5.02. Na šestom mjestu našao se Borna Cik, a sedmo mjesto pripalo je Franu Bonifačiću, koji je sa 4.87 bio tek 3 centimetra “kraći” od svog osobnog rekorda. Na osmom mjestu našao se Dario Dester.

Jump2Krk bio je doista posebno iskustvo za sve natjecatelje koji i sami ističu koliko se sjajno osjećaju izvan standardnih sportskih borilišta, u neposrednom kontaktu s publikom:

“Dugo nisam doživio ovakvo navijanje, svaka čast ljudi! Nadam se da ovo nije posljednji put da se vidimo”, poručio je brončani Horvat, dok je Renner najavio povratak na Krk i u sportskom, ali i u privatnom, turističkom kontekstu. Najboljima su nagrade i priznanja uručili gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i direktorica TZG Krka Ivana Kovačić, koji su ujedno izrazili zadovoljstvo sjajnim spojem sporta i turizma koji se sinoć dogodio na krčkoj rivi.

Iako nije osvojio prvo mjesto, najzadovoljniji ostvarenim bez sumnje može biti upravo Fran Bonifačić, koji je skupa sa svojim Atletskim klubom Krk i idejni začetnik i organizator natjecanja Jump2Krk. Pokazalo se da je ideja, koju je šestero atletskih entuzijasta brižljivo razvijalo posljednjih nešto više od 6 mjeseci, bila pun pogodak za popularizaciju ovog atraktivnog sporta. Organizatore je zasluženo podržala brojna publika, odličan odaziv samih sportaša, a u konačnici i kiša koja se, unatoč prognozi, ipak nije pojavila.

Prvi Jump2Krk bit će bez sumnje najbolji vjetar u leđa organizatorima za sljedeće izdanje, kojemu se i publika i atletičari već sada raduju. Jer sinoć su na krčkoj rivi baš svi, od sportaša preko gledatelja do organizatora i turističkih djelatnika, svakako imali razloga za pobjedničko slavlje.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!