FOTO/VIDEO Sjajna svirka, vatromet i urnebesan “let” po gredi u drugom dijelu bašćanskog Ribarskog dana

Natjecanje u hodanju po (namašćenoj) gredi ponovo je izazvalo oduševljenje navijača, ali i salve smijeha i suosjećanja, ovisno o (ne)uspjehu svakog pojedinog pokušaja hrabrih mladih natjecatelja

Odlično raspoloženje razlilo se i sinoć bašćanskim uličicama, plažama i rivama, skupa s morem ljudi u prugastim majicama i onih koji su im došli zapljeskati i čestitati njihov dan – Ribarski dan. Ima neke čarolije u ribarskim mrežama vrijednih Bašćana koji brižljivo čuvaju svoju stoljetnu tradiciju, jer je uz njihovo veselje ove subote u Baški gotovo nemoguće bilo biti neraspoložen.

Nakon bogatog dnevnog programa i tradicionalne povorke ribara i mještana, večer je bila rezervirana za Reaktiva cover band na Staroj rivi, uz promenadne nastupe Pachamama Street Connectiona i Frula banda, ali i projekcije filmskih uradaka s potpisom Klonimira Seršića na vidikovcu u centru Baške.

Dio programa koji kod publike već tradicionalno izaziva najglasniji pljesak i najbučnije najvijanje – natjecanje u hodanju po (namašćenoj) gredi ponovo je izazvalo oduševljenje navijača, ali i salve smijeha i suosjećanja, ovisno o (ne)uspjehu svakog pojedinog pokušaja hrabrih mladih natjecatelja.

A kao točka na “i” – vatromet, koji je sjajno zaokružio ovu pravu ljetnu večer. Ribarski dan time ipak nije završen, jer nastavlja se već ove nedjelje malom školom ribolova na Paladi, turnirom u briškuli i trešeti i panoramskom vožnjom brodom Baška te posjetom ribarskom muzeju u Veloj luci. U večernjim satima u Baški će ponovo zapjevati i klapa Zvonimir.

Ribarski Dan – Vatromet

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Detaljan program posljednjeg ovogodišnjeg Ribarskog dana u Baški dostupan je OVDJE.

NEDJELJA, 13.08.2023.
10:00 – 12:00 Mala škola ribolova, RŠD Škrpina
Palada (Tuna House Baška)
10:00 – 17:00 Turnir u briškuli i trešeti
Konoba „Kod Frge“
*Info&Prijave +385 (0)99 371 7177 ili u konobi „Kod Frge“
17:00 – 20:00 Panoramska vožnja brodom „Baška“ i posjet ribarskom muzeju „Buymer“ u Veloj luci, M/B Baška, Udruga Buymer
Mala riva
*Info&Prijave + 385 (0)51 856 817, info@visitbaska.hr ili u TZO Baška
20:30 – 22:30 Promenadni nastup: KLAPA ZVONIMIR
Palada, stari grad, Ul. Emila Geistlicha

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net

Ribarski Dan – Hod Po Gredi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!