Stigao je “Dan V”: 1 novi slučaj koronavirusa na Krku, danas započinje cijepljenje

U PGŽ stiže oko 620 doza cjepiva, od čega je oko 400 doza namijenjeno korisnicima domova za starije osobe.

U posljednja 24 sata na području otoka Krka jedna je osoba zaražena koronavirusom, dok je u PGŽ-u 74 novooboljelih, a 147 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije danas iznosi 2700. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 375 uzoraka.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju nalaze se 143 osobe. Od tog je broja na respiratoru 15 osoba. Dobra je vijest kako tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti nije bilo preminulih osoba.

Današnji dan ostat će zabilježen u povijesti kao “Dan V”, odnosno dan kada je službeno počelo cijepljenje i u Primorsko-goranskoj županiji.

U Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ cjepivo stiže danas oko 11 sati, a prva će se cijepiti korisnica Doma za starije osobe na Kantridi, Riječanka u dobi od 93 godine.

U ponedjeljak od 8 sati kreću i prva cijepljenja djelatnika COVID odjela KBC-a Rijeka. U PGŽ stiže oko 620 doza cjepiva, od čega je oko 400 doza namijenjeno korisnicima domova za starije osobe.

error: Content is protected !!