LNG Croatia u problemima zbog bure, tri remorkera stigla upomoć: “Moglo bi završiti katastrofom za cijeli Kvarner”

“Dva remorkera, Lukas i Champion, drže plutajući LNG da ne otpluta. Što će se dogoditi kada bura bude jača, neću ni pretpostavljati.”

Prvi jači vjetar donio je probleme za nedavno “parkirani” LNG Croatia uz obale otoka Krka kod Omišlja. Nakon niza dana tijekom kojih su se Omišljani mučili s problemom buke, samom LNG-u sada je probleme zadala jaka bura, a da situacija nije bila bezazlena svjedočio je i dolazak dva, a potom i trećeg remorkera.

“Prva bura za LNG Croatia i evo problema. U pomoć stigli remorkeri Lukas i Champion, sada ga pridržavaju sa boka. Takozvano boksanje”, tako je problemima u kojima se tijekom današnjeg dana našao LNG Croatia svjedočio Dražen Dunato, koji nam je ustupio snimljene fotografije.

Situaciju je osim brojnih i otočana komentirala i omišaljska načelnica Mirela Ahmetović:

“KUD PLOVI OVAJ BROD (nakrcan plinom usred Kvarnerskog zaljeva?)

Dva remorkera, Lukas i Champion, drže plutajući LNG da ne otpluta. Što će se dogoditi kada bura bude jača, neću ni pretpostavljati. Inače, za sve zlonamjerne koji su me optuživali da radim protiv interesa Hrvatske jer sam se protivila nelegalnom i štetnom projektu plutajućeg LNG-a, podaci za mjerenje jačine bure u Omišlju za potrebe Studije utjecaja na okoliš uzeti su s mjerne stanice na riječkoj Kozali, iako postoje mjerne jedinice u Omišlju – u Zračnoj luci Rijeka i na JANAF-u. Ali trebalo je prikazati kako nema opasnosti. Sve ovo moglo bi završiti neviđenom ekološkom katastrofom za cijeli Kvarner. No, za HDZ-ovu sljedbu i ministra Ćorića nema problema.

Pozivam ministra gospodarstva i održivog razvoja da dođe dati ruku i pripomogne kako njegova najdraža igračka ne bi otplovila. Ipak je to projekt izveden “po najvišim standardima”.

Omišalj nikada neće odustati od borbe protiv Vladinih mađarona”, napisala je na svojem Facebook profilu Mirela Ahmetović.

Dva remorkera, Lukas i Champion – koji je prema dostupnim podacima opremljen vatrogasnom opremom – trenutno se ne nalaze uz LNG nego su usidreni u Omišlju, dok se treći, Mak, vratio u Rijeku.

Foto: Dražen Dunato/FB
error: Content is protected !!