Stara Baška: Počinju radovi na postavljanju ograde uz cestu koja je uzela dva života

Projektnim rješenjem planirana je izgradnja armirano betonske pasice i postavljanje 67 metara zaštitne ograde

Ovoga tjedna počinju radovi na ugradnji odbojnih ograda na ulazu u Staru Bašku, na opasnoj dionici ceste koja je lani uzela dva mlada života.

“Predviđeno trajanje radova je 30 dana. Molimo sudionike u prometu za pojačan oprez. Dionica na kojoj se izvode radovi bit će propisno označena prometnom signalizacijom”, ističu iz Općine Punat.

Projektnim rješenjem planirana je izgradnja armirano betonske pasice i postavljanje 67 metara zaštitne ograde, a vrijednost investicije procijenjena je na 140.000,00 kn.

Podsjetimo, prošlog travnja na ovoj su otočnoj dionici tragično stradala dvojica mladića, nakon što je troje mladih automobilom sletjelo u provaliju 70-ak metara ispod razine ceste. Vatrogascima je tom prilikom uz maksimalne napore i pomoć lokalnih ribara trebalo pola sata da po teško pristupačnom terenu dosegnu unesrećene, a udes je preživjela samo djevojka, putnica u automobilu.

Nova odbojna ograda na opasnoj dionici trebala bi ovu izuzetno pitoresknu, ali i podjednako opasnu dionicu učiniti daleko sigurnijom.

 

error: Content is protected !!