FOTO/VIDEO Župan Komadina posjetio Marinu Punat: U planu su nova zapošljavanja i investicijski ciklus vrijedan 160 milijuna kuna

Novim investicijama žele podići kvalitetu usluge nautičkog centra na pet zvjezdica, osigurati održivo poslovanje kroz produženje koncesija brodogradilišta i marine, razviti vodeći yacht servis u Hrvatskoj i uskladiti poslovanje s najnovijim ekološkim standardima

S rezultatima ovogodišnje turističke sezone Marina Punat grupe, kao i ambicioznim planovima daljnjeg razvoja te hrvatske grupacije, upoznao se danas i župan Zlatko Komadina. Riječ je o jednom od najdugovječnijih poslovnih sustava u Primorsko-goranskoj županiji te najstarijoj domaćoj marini, koja je više puta proglašena najboljom u Hrvatskoj. Župan Zlatko Komadina posjetio je marinu, brodogradilište i smještajne kapacitete, kako bi se na licu mjesta uvjerio koliko oni doprinose razvoju Punta, otoka Krka i županije.

– Jako nam je drago što je župan Zlatko Komadina pokazao zanimanje za poslovanje Marina Punat grupe i što nam je dao priliku da ga upoznamo s našim master planom razvoja, vrijednim 160 milijuna kuna. Prema prvim reakcijama čini se da je zadovoljan viđenim, a dobili smo i podršku za nove investicije i podizanje nautičkog centra na razinu od pet zvjezdica. Opstati na zahtjevnom nautičkom tržištu možemo samo uz stalna ulaganja i nove usluge jer naši konkurenti u susjednim zemljama ne spavaju. Veselimo se novim projektima, a po okočanju investicije otvorit ćemo pedesetak novih radnih mjesta – istaknula je prilikom posjeta Renata Marević, direktorica Marine Punat.

Župan Komadina u svojem je posjetu doznao kako u Marina Punat grupi trenutačno radi 132 djelatnika, a da, zajedno s kooperantskim tvrtkama i partnerima, u poslovnom sustavu djeluje čak tristotinjak djelatnika. To predstavlja gotovo petinu ukupnog radnog stanovništva općine Punat. No, u Marina Punat grupi ne žele stati na tome i u njihovom ambicioznom planu daljnjeg razvoja su nove investicije i zapošljavanja. Novim investicijama žele podići kvalitetu usluge nautičkog centra na pet zvjezdica, osigurati održivo poslovanje kroz produženje koncesija brodogradilišta i marine, razviti vodeći yacht servis u Hrvatskoj i uskladiti poslovanje s najnovijim ekološkim standardima. Kako bi osigurali održiv razvoj turističkog dijela grupacije, žele povećati kategorije svih smještajnih objekata, poboljšati uvjete rada i ukupan broj zaposlenih. Za realizaciju tih ciljeva zatražili su podršku lokalnih vlasti kroz izmjene i dopune prostornih planova. Ističu kako se novim planom razvoja ne mijenjaju granice važećih urbanističkih planova, niti se povećavaju ukupne površine, traže samo izmjene namjena unutar već postojećih površina.

Vjeruju da će tu podršku uskoro i dobiti jer nude puno novih sadržaja, kako za goste, tako i za domaće stanovništvo, a većina sadržaja će biti otvorena tijekom cijele godine. Brojnim će se sadržajima sigurno veseliti sve generacije jer se spominju, među ostalim, novi bazen s morskom vodom, dječji bazen, igraonica za djecu, vanjski i unutarnji fitness, muzej maslinarstva, pitoreskno etno selo s nekoliko kamenih, tradicionalnih kućica…

Osim navedenog, uskoro počinju i s ulaganjem u travelift, kojim će se u brodogradilištu moći dizati svi katamarani na Jadranu težine do 500t, čime će postati jedino brodogradilište na Jadranu s tom mogućnošću te jedno od svega nekoliko na Mediteranu. Time dodatno pokazuju kako su uspješni i u brodogradnji, unatoč svim trendovima na tržištu.

– Ovih dana planiramo obići veće i jače gospodarske subjekte, koji doprinose razvoju PGŽ. Zato smo danas ovdje u Marini Punat, koja je u u turističkoj i nautičkoj priči jedan od najjačih subjekata,  s preko 300 zaposlenih, a i najstarija je marina u ovom dijelu Jadrana. Ovdje pripremaju veliki investicijski ciklus i meni se čini dobar, a struka je tu da odredi jesu li svi planovi održivi. Ono što je važno, koliko sam vidio u prezentaciji, radi se o ulaganju u kvalitetu, a ne u kvantitetu, znači dizanje na 5 zvjezdica, odnosno na 5 sidara, da marina u Puntu bude najbolja marina na Jadranu.

Što se razvoja turizma na Kvarneru tiče, ovo je upravo put koji trebaju i drugi slijediti, ne treba više, nego trebamo bolju i kvalitetniju ponudu, što donosi veću zaradu i održiv razvoj. Krk ne može primiti više gostiju u ovim danima kada je vrhunac sezone, prema tome moramo raditi novu infrastrukturu, dizati kvalitetu i više zarađivati od turizma – rekao je župan Zlatko Komadina.

U Marina Punat grupi napomenuli su kako nemaju namjeru razvijati samo turističke usluge, već u svom razvoju planiraju i izgradnju obrtničkog centra, kako bi poticali i razvoj lokalnih obrtnika, ali i da namjeravaju i dalje ulagati u održive projekte, podupirati brojne udruge, ustanove i pojedince, kao što su i dosad činili.

error: Content is protected !!