Chef Damir Tomljanović: Za krčki Food Truck Festival spremam “Buzaru Tu-Go” s twistom u okusu!

“Pripremamo nekoliko zanimljivih jela, za koja mislim da bi odgovarala za ovo vruće doba godine i koja su s obzirom na formu konzumiranja praktična i svojim sastojcima orijentirana na naše proizvođače”

Atraktivna krčka manifestacija Krk Music Fest ove će godine biti oplemenjena jednim od najpopularnijih street food koncepata, Food Truck Festivalom, koji već od 15. lipnja u grad Krk dovodi zvučna imena hrvatske gastronomije – a s njima i delicije za prste polizati!

Ivan Pažanin i Damir Tomljanović dva su chefa čija imena su većini gurmana dobro poznata, a za Krčane i njihove goste kuhat će sve do 22. lipnja.

“Drago mi je da ću biti gost na Krku jer me za njega vežu mnoge lijepe uspomene. Pripremamo nekoliko zanimljivih jela, za koja mislim da bi odgovarala za ovo vruće doba godine i koja su, s obzirom na formu konzumiranja, praktična i svojim sastojcima orijentirana na naše proizvođače. Izdvojio bih svakako “Buzaru Tu-Go” jer mi je zanimljivo staviti tradiciju u nove forme s malim twistom u okusu”, poručio je chef Damir Tomljanović.

“Mislim da općenito svijest o onome s čime se hranimo postaje široko rasprostranjena zadnjih nekoliko godina i ulazi u sve tipove ugostiteljskih objekata, pa tako i u nove forme poput food truckova kao verzije street fooda na kotačima. Moja verzija nije ništa senzacionalno, osim razmišljanja da koristimo što više namirnica hrvatskih proizvođača i da nastojimo naša tradicijska jela pretvoriti u prepoznatljiv proizvod i u ovoj formi”, kaže Tomljanović.

Kako ističe, sam pojam fast fooda, odnosno brze hrane polako mijenja svoje značenje i ne mora nužno značiti nekvalitetnu hranu.

Tako će se na krčkom Food Truck Festivalu nuditi sjajna jela poput janjeće “špice” s pestom od mladog luka i maslinovog ulja; umotano pile s pestom od bosiljka i papričicama punjenim skutom; picante krumpirići s ljutom šalšom i mrvljenom skutom, bodulski krumpirići… A slavna “Buzara Tu-Go” krije kozice, dimljene dagnje, matovilac i ovčji sir!

“Ne vidim ništa loše u brzim jelima ako su dobro pripremljena i sam ih jako volim. Nije problem jelo, nego kvaliteta namirnica i osoblja koja ih pripremaju. Zato su potrebne edukacije i suradnja na relaciji proizvođač – restoransko osoblje, a onda i mediji koji su jako bitni i da tu cijelu priču približe i široj publici”, zaključuje naš poznati chef, koji najavljuje i veliki boom veganske prehrane u mainstream gastronomiji u godinama koje dolaze.

Kada je pak u pitanju sam otok Krk, Tomljanović je ovdje kao kod kuće.

“Jako dobro poznajem Krk kao otok. Kako sam odrastao u Novom Vinodolskom često smo s barkom išli do Vrbnika, Baške, ali i do Malinske i Krka s autom. Imam koju godinu tako da se sjećam još trajektnih linija iz Senja i iz Crikvenice. Lijepe uspomene svakako. A omiljena kuhinja, ona od mame iz djetinjstva, na kojoj sam odrastao. Mislim da je svakom čovjeku ipak to najdraža kuhinja”, kaže chef Tomljanović.

Kako je i koliko kuhinja njegove mame utjecala na njegov profesionalni smjer moći ćete isprobati u Krku od 15. do 22. lipnja, a osim gastro užitaka, od 17. lipnja na krčke ulice, trgove i rivu stižu i glazbeni specijaliteti. Krk Music Fest otvara Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, koji će publici izvesti velikane poput Verdija, Puccinija, Bellinija, u sklopu otvorenja 66. ljetnih priredbi, nazvanih “Arije pod zvijezdama”, kojeg organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Potom će uslijediti koncertne poslastice poput Massima, Nere Stipičević i Mije Dimšić, ali i The Croatian Pink Floyd Show, MusiCool Fest i niz drugih glazbenih događaja na najljepšim krčkim lokacijama.

Čitav program Food Truck Festivala i Krk Music Festa provjerite OVDJE.

error: Content is protected !!