Slovenac u Malinskoj uhvaćen za volanom sa 2,40 promila, pijani vozač pokosio pješakinju i psa između Punta i Vrbnika

Najveća koncentracija alkohola od 2,40 g/kg  izmjerena je jučer, 14. studenoga oko 15.15 sati na području Malinske, gdje je policija zaustavila 59-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Renault, slovenskih registracijskih oznaka

Policija je i ovog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 170 prometnih prekršaja.

Najveći broj, odnosno 40 prekršaja je prekoračenja brzine, 29 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 81 različiti prometni prekršaj.

Najveća brzina od 197 km/h izmjerena je 13. studenoga nešto prije 16 sati u blizini vijadukta Osojnik, gdje se vozač osobnog vozila marke Audi, pulskih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,40 g/kg  izmjerena je jučer, 14. studenoga oko 15.15 sati na području Malinske, gdje je policija zaustavila 59-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Renault, slovenskih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, spomenuti vozač je zadržan u službenim prostorijama policije.

Teška prometna nesreća između Punta i Vrbnika

U razdoblju vikenda alkotestirano je 95 vozača, a od njih 29 pod utjecajem alkohola, najviše je bilo onih s koncentracijama alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg.

Osim navedenih, I svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 30 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Teško je ozlijeđena 38-godišnjakinjakinja koja je jučer, 14. studenoga na cesti između Punta i Vrbnika izgubila nadzor nad osobnim vozilom marke Renault,  riječkih registracijskih oznaka te izletjela izvan kolnika. Dok se nalazila izvan zaustavljenog vozila, u svojstvu pješakinje, spomenutu i njenog psa udarilo je osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg.  Utvrđivanje svih relevantnih činjenice ove prometne nesreće se nastavlja.

Također, teško je ozlijeđena i 35-godišnjakinja koja je u noći 13. studenoga pod utjecajem alkohola od 0,94 g/kg koristila električni romobil. Krećući se Demetrovom ulicom u Rijeci izgubila je kontrolu nad romobilom te pala na kolnik.

Stoga policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!