Krčki karatisti se s Eurocupa vratili s nizom sjajnih medalja

Najkvalitetniji rezultat na Krk je donio aktualni viceprvak Balkana i Hrvatske, Luca Wernoth Mrakovčić. Omišljanin Ivan Škulić potvrdio je da mu je mjesto na postolju te je postao i viceprvak Eurocupa, a njegovo mjesto je također pratila Lucija Lesica

Na međunarodnom karate turniru 22. EUROCUP ISTRIA 2021., karatisti Karate kluba Krk osvojili su niz medalja.

“Osvojiti plasman na ovako zahtjevnom turniru od skoro 700 natjecatelja uvijek je izazov, ali kada se tome nadoda još težina izbornog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo, ozbiljnost postaje još veća. Stella Polonijo sa najvećim brojem bodova u kategoriji, sa jednom pobjedom i jednom izgubljenom borbom pokazuje kako ima skoro sigurni plasman za EP u Pragu. Odlazak će potvrditi još izborni turnir GrandPrix u Samoboru u siječnju”, kaže trener krčkih karatista Samuel Roksandić.

“Naš senior Viktor Čubrić gubi u prvom kolu spornom odlukom sudaca kada je za dvije glave niži borac čudom uspio doći nogom do glave, to nitko nije vidio, Viktor nije osjetio, ali su vidjela dva hrvatska suca koja su Talijanu dodijelila 3 boda u zadnjim trenucima borbe. Vremena za izjednačavanje više nije bilo”, kaže Roksandić.

Najkvalitetniji rezultat na Krk je donio aktualni viceprvak Balkana i Hrvatske, Luca Wernoth Mrakovčić, koji je u finalu sa klupskim kolegom Eminom Huskićem slavio pobjedom. Omišljanin Ivan Škulić koji je takoder viceprvak Hrvatske potvrdio je da mu je mjesto na postolju te je postao i viceprvak Eurocupa, a njegovo mjesto je također pratila kvalitetna Lucija Lesica.

Treća mjesta osvojili su Matija Žić Božić, Amil Lima Majetić, Dorotea Stojaković, Zazi Burnić i Nadia Ibrahimović. Odlazak na Eurocup krčkim karatistima osigurao je njihov novi sponzor Vitus iz Malinske.

error: Content is protected !!