PGŽ: Na otoku Krku nije 8, nego i dalje 6 zaraženih korona virusom. Preostalo dvoje su Riječani

“Epidemiologinja je iznijela brojku u kojoj su ubrojene dvije osobe s prebivalištem u Rijeci, a ne na području Krka. Dakle, prava informacija je 7 oboljelih osoba na otocima od kojih je 6 s Krka, a jedna s Lošinja.”

Jutros je među otočanima prilično glasno odjeknula vijest o ukupno osam oboljelih osoba na području otoka Krka, konkretno o djelatnicima Hitne pomoći u Krku i članovima njihovih obitelji. Riječ je o brojci koju je u eteru radija Otok Krk iznijela dr.med. spec.epid. Lovorka Nemet Strčić, epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ispostave Krk. No kako nam ističe voditeljica Kabineta župana PGŽ-a Ermina Duraj, ta informacija – nije točna.

“Epidemiologinja je iznijela brojku u kojoj su ubrojene dvije osobe s prebivalištem u Rijeci, a ne na području Krka. Dakle, prava informacija je 7 oboljelih osoba na otocima od kojih je 6 s Krka, a jedna s Lošinja. Dvije osobe koje su vezane za Hitnu na Krku koji je već izoliran slučaj, odnosno pod kontrolom, imaju prebivalište u Rijeci”, ističe glasnogovornica, uz napomenu da je konkretan podatak provjeren i potvrđen od strane ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te je kao takav objavljen i na službenim stranicama PGŽ-a.

Drugim riječima, došlo je do zabune zbog mjesta prebivališta zaraženih osoba, a broj zaraženih na Krku od naše prethodne objave početkom tjedna – nije rastao. Ono što je najbitnije jest da se svi zaraženi, kako oni s krčkom tako i s riječkom adresom, osjećaju dobro, a većina nema simptome te je pravovremenom samoizolacijom zasad zaustavljeno daljnje širenje virusa.

Prema podacima iz PGŽ-a, nitko od turista na otoku u ovome trenutku nije pozitivan na Covid-19.

error: Content is protected !!