Skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić u Krku će snimati novi album Mimika orkestra

Murtićev program Altur Mur (ili Hram mora), ujedno i radni naslov budućeg albuma, svoju premijeru prošle je godine imao na otvorenju 64. Ljetnih priredbi

Jedan od najpoznatijih i, svakako, najinovativnijih hrvatskih jazz orkestara – Mimika orkestar – umjesto u Zagrebu svoj je novi album odlučio snimiti upravo u gradu Krku.

Album orkestra kojim ravna skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić će se snimati između 20. i 26. studenog ove godine u prostoru Velike gradske vijećnice Grada Krka, za što je Udruzi Kreativni Krk Grad odobrio korištenje prostora, kao i potporu  od pet tisuća kuna, koja će se koristiti za najam potrebne opreme i ostale produkcijske troškove.

Murtićev program Altur Mur (ili Hram mora), ujedno i radni naslov budućeg albuma, svoju premijeru prošle je godine imao na otvorenju 64. Ljetnih priredbi. Riječ je o jedinstvenom Murtićevom glazbenom djelu u kojem se identitet i kultura Mediterana spajaju sa suvremenom jazz glazbom, i to u izvedbi renomiranih jazz, klasičnih, etno i eksperimentalnih glazbenika.

Kako se u njegovom prethodnom projektu posvećenom staroslavenskim pogrebnim ritualima i praćenom albumom Divinities of the Earth and the Waters mogu prepoznati elementi slavenske, ali i grčke, turske te krčke tradicijske glazbe, ovim se djelom Murtić upustio u dublje istraživanje ovdašnjeg glazbenog nasljeđa, a na što su ga potaknule i dugogodišnje suradnje s glazbenicima i ostalim umjetnicima koji dijele inspirativan prostor Mediterana.

error: Content is protected !!