Skupljaju se stripovi za novu stripoteku PŠ Punat. Imate li koji?

Trebamo pomoć zaljubljenika u stripove koji bi nam darovali duplikate ili one stripove koje nemaju gdje uskladištiti, a dobro su očuvani i mogu biti zanimljivo štivo za djecu i mlade naše škole

U područnoj školi Punat u tijeku je velika preobrazba školske knjižnice. Ubrzo će se ostvariti velika želja dviju učiteljica da se u sklopu knjižnice oformi posebni kutak za čitanje koji bi bio opremljen ugodnim namještajem i fondom knjiga nelektirne građe koja bi privukla male puntarske čitače.

“U tome će nam uvelike pomoći donacija Marine Punat koju ćemo ovih dana dobiti. Naša školska knjižničarka, Irena Žgaljić Magašić, preuzela je jedan zanimljivi, prirodno odvojeni prostor knjižnice u kojem želi prirediti stripoteku koja bi se i nadalje popunjavala. U tome nam je potrebna pomoć ljudi dobre volje iz naše lokalne zajednice otoka Krka (a zašto ne i šire!)”, kaže Martina Jurjević, voditeljica PŠ Punat.
“Ponukani lijepim prostorom kojeg nam knjižnica naše škole nudi odlučili smo u jednoj njenoj maloj niši napraviti kutak kojeg bismo obogatili raznim stripovima namijenjenima djeci i mladima te ga nazvali … stripoteka.

Kako bismo to čim prije i lakše postigli, trebamo pomoć zaljubljenika u stripove koji bi nam darovali duplikate ili one stripove koje nemaju gdje uskladištiti, a dobro su očuvani i mogu biti zanimljivo štivo za djecu i mlade naše škole. Za mlađe uzraste svakako će dobro doći Tom i Jerry, Mickey Mouse, Garfield, Asterix, Blueberry, Umpah –Pah, Spirou, Tintin, Vezir Iznogud, za starije Gaston, Braća Dalton, Lucky Luke, Alan Ford, Zagor, Tex, Spiderman, Scooby Doo, Martin Mystere, Dylan Dog… Slobodno možete darovati i neke druge naslove koji nisu navedeni, a popularni su među stripašima. Ukoliko niste sigurni je li sadržaj stripa namijenjen učenicima naše škole, ne brinite jer će se svaki strip prelistati i odvojiti za onu dob kojoj je sadržaj namijenjen”, kažu iz puntarske škole.

“Nadamo se da ćete nam svojim darovanim stripovima omogućiti brojniju nabavu novih i našu buduću stripoteku obogatiti mnogim zanimljivim likovima i naslovima koji će privlačiti učenike u knjižnicu i omogućiti im da za vrijeme slobodnog vremena u školi čitaju stripove”, napisala je knjižničarka PŠ Punat, Irena Žgaljić Magašić.

Ukoliko se odlučite na donaciju, nazovite broj škole 051/854 – 234 ili pišite na  os.punat@gmail.com  i dogovorite način preuzimanja.

error: Content is protected !!