Kuhari velikog srca na otoku sreće

Zajednički kuharski tim Županijske specijalne bolnice Insula na Rabu i hotelskih kuhara Valamara i Imperial Riviere pripremom delicija uljepšali Valentinovo pacijentima i zaposlenicima bolnice

Valentinovo je danas u Županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula obilježeno kuharskim iznenađenjem za pacijente i zaposlenike bolnice u okviru jedinstvene kulinarske suradnje. Kuharskom timu bolnice pridružio se gostujući kuharski tim hotelske kuće Valamar i Imperial Riviere te je posebno osmišljenim menijem za doručak i ručak oduševio nepca, ali i uljepšao svima bolničku svakodnevicu. Kulinarsko druženje održano je pod motom „Budimo radost jedni drugima“ na dan sv. Valentina, promičući ozračje prijateljstva i estetike duše, na što je bolnica Insula posebno fokusirana.

Poznata je izreka da je hrana lijek i gorivo za mozak, a kada se kuha s ljubavlju, empatijom i osjećajem zajedništva, to ima posebnu vrijednost. Kuhari velikog srca danas su udružili snage i kuharske vještine, razmijenili iskustva i recepte te sinergijom optimizma učinili ovaj dan ljepšim i bogatijim pacijentima koji borave na liječenju i rehabilitaciji, kao i vrijednom timu zaposlenika bolnice koji svakodnevno skrbi za nekoliko stotina pacijenata te pruža najvišu razinu zdravstvene skrbi u posebno zahtjevnom vremenu borbe s pandemijom. U pripremi ovog kulinarskog iznenađenja majstorskom timu kuhara bolnice i gostujućih hotelskih kuhara glavni izazov je bio osmisliti recepte za oko 400 pacijenata i zaposlenika bolnice, koji će svima odgovarati okusom, uzimajući pri tome u obzir i specifične dijetalne potrebe, te istovremeno postići estetiku vrhunske delicije, kako u smislu atraktivnog izgleda jela, tako i ideje da obrok bude upakiran i dekoriran kao poklon za Valentinovo. Od predjela do deserta, svako jelo je pažljivo osmišljeno, pripremljeno i posluženo s ljubavlju, a kako bi pacijentima i zaposlenicima duh Valentinova bio još bliži, uz obrok je svatko dobio i porukice s lijepim mislima koje su imale za cilj učiniti ovaj dan radosnijim i ljepšim.

Zaposlenici specijalne bolnice Insula bili su oduševljeni kuharskim vještinama, ali i pozitivnom energijom zajedničkog kuharskog tima, ističući pri tom važnost kuharske profesije, jer  kuhari svojim znanjem i vještinama svakoga dana doprinose ljepšem i ugodnijem boravku pacijenata u bolnici, ali i kvalitetnoj rehabilitaciji uz pažljivo nutritivno osmišljene obroke.

Ravnateljica bolnice, prof. dr. Vesna Šendula Jengić posebno se ovom prigodom zahvalila gostujućem timu hotelskih kuhara Imperial Riviere i Valamara koji su pokazali veliko srce i omogućili  da kroz jedinstvenu kuharsku suradnju ojačaju duh uključenosti u zajednicu i promicanja sveobuhvatne brige o zdravlju. „Zajednički projekt pod motom Budimo radost jedni drugima, osmišljen je s ciljem da razveselimo osobe na liječenju, ali i vrijedne zaposlenike koji se već dvije godine neumorno bore s pandemijom i radom u kriznim okolnostima. Za radost nisu potrebne velike stvari, već su mali koraci, male geste, mali znakovi ljubavi i pažnje u stvari veliki, ljekoviti darovi za dušu. A najveća radost je ona koju možeš podijeliti s drugima, bilo da se radi o prijatelju, suradniku, subolesniku, poznaniku, ali i potpunom strancu. Zato budimo radost jedni drugima. Sretno vam Valentinovo!”- istaknula je dr. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Specijalne bolnice Insula.

Županijska specijalna bolnica za psihijatriju i rehabilitaciju INSULA još od 1955. godine aktivno pruža usluge liječenja i prevencije psihičkih poteškoća stanovnika cijele Hrvatske, a sa svojih oko 250 zaposlenika ujedno je najveća ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u vlasništvu Primorsko-goranske županije. Zahvaljujući specijalnoj bolnici Insula, Rab je otok s najviše visokokvalificiranog medicinskog kadra u Hrvatskoj te osigurava visoku razinu kvalitete života na otoku kroz cijelu godinu, kao i kvalitetne usluge brojnim turistima koji svoj odmor provode na Rabu, poznatom kao otoku sreće.

Imperial Riviera jedna je od 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, s hotelima i kampovima na otoku Rabu, u Poreču i Makarskoj, a cjelokupnim portfeljem upravlja Valamar Riviera. Ova suradnja Imperial Riviere sa specijalnom bolnicom Insula, dio je društveno odgovornog poslovanja kompanije i aktivne uključenosti u lokalnu zajednicu.

error: Content is protected !!