Škola plesa, šurlice, jazz… Prvi srpanjski tjedan u Malinskoj je pun događanja

Ponedjeljak 4. srpnja rezerviran je za besplatnu školu plesa na otvorenom, a u utorak u Portu nastupaju Klapa Rašketa i KUD Punat

Početak srpnja u Malinskoj je u znaku niza atrktivnih događanja za sve generacije.

Tako je ovog vikenda u Interpretacijskom centru maritimne baštine – DUBoak otvorena izložba Malinska i more snova, pokojnog Dubašljana, zaljubljenika u Malinsku i more te dugogodišnjeg člana Jedriličarskog kluba Nikole Jurića.

“Ono po čemu će mnogi pamtiti Nikolu Jurića, ono što mnogima koji su ga čak i dobro poznavali predstavlja gotovo pa sinonim za njega jest more. Poput mnogih Dubašljana, i Nikola je uvijek pronalazio nepresušno vrelo inspiracije u motivima iz svoga rodnoga kraja. Ponekad slika, ponekad Proustovsko sjećanje na neki okus, miris, ponekad možda samo zvuk bili su dovoljan okidač koji ga je prizvao štafelaju omogućivši mu tako uspostavljanje veze sa svojom Malinskom i morem na jednoj drugoj razini. Uvijek iskren i strastven, svemu se predavao cijelim svojim tijelom. Tako je bilo i s njegovim zadnjim velikim projektom, Interpretacijskim centrom maritimne baštine DUBoak u kojeg je uzidao gotovo cijelog sebe. Stoga je ova izložba našem Nikoli u čast”, ističu organizatori.

Početak tjedna obilježile su kreativne radionice za djecu u DUBoaku, a ponedjeljak 4. srpnja rezerviran je za besplatnu školu plesa na otvorenom.

“Zaplešite s nama uz vruće ritmove ljetne salse pod stručnim vodstvom Plesne škole Dansel. Ljetna škola plesa održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine, na malinskarskom trgu, s početkom u 21 sat. Sudjelovanje na događanju je besplatno”, ističu iz TZO Malinska-Dubašnica.

U centru Porta će se u utorak, 5. srpnja 2022. godine, održati Večer klapske pjesme i folklora. Prigodni zabavni program započinje u 21 sat, a nastupaju Klapa Rašketa i KUD Punat.

Utorak je također i dan od šurlica – naime, svakog utorka tijekom turističke sezone svi ljubitelji kuhanja i gastronomije pozvani su sudjelovati na radionici izrade dubašljanskih šurlica, u Interpretacijskim centru maritmne baštine – DUBoaku. Radionica traje dva školska sata, odnosno 90 minuta, a broj sudionika je ograničen. Svi zainteresirani mogu se na radionicu prijaviti putem e-maila na duboak@malinska.hr i na broj telefona +385 91 621 43 04.

Srijeda, 6. srpnja rezervirana je pak za vođenu interpretacijsku šetnju na engleskom jeziku s vodičkinjom Petrom Kraljić.

Što se to krije iza naziva DUBoak? Koji je glavni sastojak potreban za izradu drvene barke? Kako je jedan mali žir postao svjetski putnik? Koja je to još sigurnija luka u sigurnoj luci? Kako se vole šuma i more? Odgovore na sva ova pitanja i još puno više otkrijte u interpretacijskoj šetnji koja starta u 20 sati ispred DUBoaka – Interpretacijskog centra maritimne baštine.

U četvrtak, 7. srpnja jazz se vraća u Malinsku, i to na najromantičniju lokaciju – Jaz, nekadašnje mjesto susreta malinskarskih djevojaka koje su prale robu te mamile poglede raznih mladića. Kako uvijek sve započinje i završava pjesmom,, tako i nova JOJ sezona kreće s jednim nježnim duom; QALA istražuje čistoću tonova instrumenata oslanjajući se na improvizaciju, okruženje i trenutak u vremenu. Svirka počinje od 21 sat.

U sklopu Malog kulturnog ljeta, ispred DUBoaka će se 9. srpnja održati i jedna modna revija s potpisom Franka Tončinića i Slavice Peloza, uz nastup Tine Vukov.

Dodajmo tome i da se svakodnevno u Malinskoj, na plaži Rova, možete pridružiti besplatnim, vođenim satovima joge s trenericom Tatjanom Hulak. Popodnevne vježbe održat će se ponedjeljkom i srijedom od 20 sati, dok će jutarnje vježbe biti organizirane subotom od 7 sati.

error: Content is protected !!